Pretraga

Filozofski fakultet u Zagrebu konačno odabrao novu dekanicu

A- A+

Na današnjoj sjednici Vijeća Filozofskog fakulteta u Zagrebu za novu dekanicu je izabrana profesorica Vesna Vlahović Štetić. Vijeće ju je podržalo sa 64 glasa ZA, 14 PROTIV i jednim suzdržanim. Dogodilo se to nakon što je na prethodnoj sjednici Senat Sveučilišta konačno potvrdio program predloženice za dekanicu i to poslije mjesec dana odgode odlučivanja o tom pitanju.

Vesna Vlahović Štetić / foto: psihologija.ffzg.unizg.hr

Danas je održana sjednica Fakultetskog vijeća Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na kojoj je za dekanicu izabrana prof. dr. sc. Vesna Vlahović Štetić. Prisutni članovi Vijeća podržali su je sa 64 glasa ZA, 14 ih je bilo PROTIV dok je samo jedan bio suzdržan.

Izdvojeni članak

Izglasano: Kreće štrajk na Filozofskom ako Senat opet ne potvrdi dekanicu

Novoizabrana dekanica na funkciju stupa 1. listopada

Profesorica Vlahović Štetić na funkciju dekanice stupa 1. listopada, prvoga dana sljedeće akademske godine, a njezin odabir pozitivan je ishod s obzirom na to da prema Statutu Fakulteta novi čelnik institucije mora biti izabran do 1. lipnja, odnosno četiri mjeseca prije stupanja na dužnost. 

Plenum Filozofskog na svojoj FB stranici objavio je vijest o novoizabranoj dekanici čestitavši joj na novoj funkciji.

Izdvojeni članak

Boras pokleknuo: Na Senatu novi predstavnici s Filozofskog, potvrđen i program buduće dekanice FFZG-a

Program predloženice dekanice prihvaćen na ovotjednoj sjednici Senata, nakon više od mjesec dana odgode

Na sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu prije dva dana konačno je odobren program predloženice za dekanicu Filozofskog fakulteta, profesorice Vesne Vlahović Štetić. Toj su sjednici po prvi puta prisustvovali i novoizabrani predstavnici FF-a u Senatu. 

Podsjetimo, Filozofski od listopada prošle godine i razrješenja dekana Vlatka Previšića nema čelnika institucije, već funkciju obavlja o.d. dekana Željko Holjevac. Kada su konačno, poslije višemjesečnih pokušaja odabrali program predloženice za dekanicu svoje institucije, rektor Damir Boras odlučio je točku o davanju suglasnosti na taj program pomaknuti za sljedeću sjednicu, a kao razloge navodio je ‘upitne medijske istupe’ profesorice Vlahović Štetić.

Studentica Filozofskog Zrinka Breglec kaže nam kako se izborom dekanice nazire kraj krizi koja pogađa FFZG, no kaže da se ipak radi o stabilizaciji situacije na jednoj razini. 

– Krizi upravljanja svakako se izborom nove dekanice nazire kraj i zbog toga smo vrlo zadovoljni. Međutim, u ovom trenutku govorimo tek o obrisima normalizacije na samo jednoj sastavnici Sveučilišta. No, na ključnim mjestima iznad dekana i dalje sjede isti oni ljudi koji na studente i profesore šalju interventnu policiju, privatne zaštitare, koji krše zakone ili ih maštovito interpretiraju u skladu sa svojim privatnim interesima, kaže nam Zrinka te dodaje kako je u ovakvoj situaciji i dalje potrebna konstantna budnost.