Pretraga

[FOTO] Ispred FSB-a su se pojavili MIG-ovi

A- A+

Ispred zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje postavljen je MiG 21 iz Oluje. Zrakoplov će se javnosti predstaviti 18. studenog, kada se obilježava 60. obljetnica FSB-a kao samostalnog fakulteta.

Facebook

Zrakoplov je iz Zrakoplovnog tehničkog centra u Velikoj Gorici dopremljen kao eksponat ispred zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje, a javnosti će biti predstavljen 18. studenog, kada se obilježava 60. obljetnica FSB-a kao samostalnog fakulteta.

Izdvojeni članak

Od 15. do 18. studenoga svi putevi vode na zagrebački FSB

MiG 21 BIS koji je izložen ispred zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje je zrakoplov kojim je pilot Ivica Ivandić 1995. godine upravljao u vrijeme akcije Oluja u kolovozu. 

Osim predstavljanja zrakoplova, od 15. do 18. studenoga Fakultet strojarstva i brodogradnje otvara svoja vrata svim zainteresiranima i pripremio brojne ostale aktivnosti. Otvorenje izložbe ‘Na ramenima divova’ započet će program, u Galeriji FSB s početkom u 18:00 sati. Izložbom se obilježava 60 godina osamostaljenja FSB-a od tadašnjega Tehničkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i bit će otvorena do 31. siječnja 2017. 

 U sklopu Dana Fakulteta održat će se i Dani karijera te Tribina karijera, gdje će se predstavljati različite tvrtke, studentske udruge i njihovi projekti.

Zainteresirani će moći obići i Laboratorij za projektiranje izradbenih i montažnih sustava, Laboratorij za motore i vozila, Laboratorij za zavarivanje, Centar za aditivne tehnologije, obilazak A dvorane te knjižnice Fakulteta. Obilazak je predviđen u četvrtak, 17. studenoga u 13:00 sati. Okupljanje zainteresiranih bit će ispred južne zgrade Fakulteta, I. Lučića 5, Zagreb.

Zadnji dan manifestacija na FSB-u predviđen je za Dan karijera od 10:00 do 12:00 sati, a kasnije je na programu svečana sjednica kao i Bal strojara u jednom zagrebačkom hotelu.