Pretraga

[FOTO] Pogledajte kako izgleda luksuzan studentski dom u Kninu vrijedan 25 milijuna kuna

A- A+

Iako su radovi na milijunskom projektu ‘Studom’ u Kninu trebali biti gotovi još 2014. godine, završeni su tek sada, osam godina od početka radova. Grad je za kašnjenje optužio bivšeg izvođača radova, a nakon što je potpisan ugovor s novim obećali su kako će radovi biti završeni u ožujku ove godine. Ni to se nije ostvarilo. Adaptacijom dvaju bivših vojarni nisu bile zadovoljne udruge osoba s invaliditetom, pa su se morale raditi određene preinake. Novi je dom luksuzno opremljen i spreman za studente, a jučer je njegovu otvorenju prisustvovao i ministar Barišić.

Radovi na studentskom domu u Kinu nakon 8 su godina konačno završeni, a jučer je ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić prisustvovao otvorenju doma, kao i novog prostora Narodne knjižnice Knin.
Rekonstrukcijom i adaptacijom nekadašnjih vojnih skladišta Knin je dobio studentski dom fra Lujo Marun s 53 sobe, odnosno 78 ležajeva, pet apartmana za profesore, multifunkcionalnom dvoranom, dnevnim boravkom, kuhinjom, praonicom i drugim popratnim sadržajem.

Izdvojeni članak

U kninski studentski dom uloženi milijuni, a 8 godina od početka radova nije useljiv

Projekt je financiran je sredstvima Europske unije u ukupnom iznosu od 25,4 milijuna kuna. Dodatnih 1,5 milijuna kuna uloženo je u uređenje i opremanje prostora Narodne knjižnice u Kninu koju će moći koristiti svi građani.

– Uspostava Veleučilišta 2005. godine plod je vizije visokoškolske politike da je ulaganje u policentrični razvoj visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj neophodna pretpostavka za društveni i gospodarski razvoj brojnih naših sredina, ali i osobni razvoj pojedinaca u tim područjima. Politika policentričnoga razvoja visokoga obrazovanja u proteklih desetak godina osigurala je izobrazbu stručnjaka usmjerenih praksi i cjeloživotno obrazovanje u dijelu naših gradova i županija u kojima je osiguravanje stručnih studija posebno važno. Vizija je to koju dijeli Veleučilište Marko Marulić u Kninu – da aktivnom suradnjom s gospodarstvom te partnerstvima za razvoj zajednice razvija poduzetničku energiju i osigurava izobrazbu visokostručnih profila potrebnih gospodarstvu na ovom području, kazao je Barišić ovom prilikom.