Pretraga

[FOTO] Policija intervenirala na FER-u nakon ponoći

A- A+

Danas, oko 1 sat ujutro policija je bila u prostorima popularnog FER-a, a naš novinar primjetio ih je dok su izlazili iz zgrade. Kako po autonomiji Sveučilišta policija može na faks doći samo na zahtjev odgovorne osobe, dekana, ili u slučaju hitnosti, odlučili smo provjeriti s faksom što se dogodilo, ali do zaključenja teksta nismo dobili odgovor.

foto: Marko Matijević|srednja.hr

Dva policijska vozila bila su parkirana ispred zgrade Fakulteta elektrotehnike i računarstva danas oko 1 sat ujutro, a oko tog vremena grupa policajaca izlazila je iz zgrade te se pozdravljala s muškarcem u predvorju fakulteta. Kontaktirali smo policiju, kako bi ustanovili razlog njihove intervencije na fakultetu, što nije česta pojava, s obzirom na autonomiju Sveučilišta.

– Bila je intervencija policije, dužnosnici su došli na traženu intervenciju, a nisu utvrđeni elementi prekršaja ni kaznenog djela, rekli su nam iz policije.

Zašto je intervencija zatražena, pokušali smo doznati od fakulteta, koji nam do zaključenja teksta nije odgovorio putem maila, a ni telefonski nisu htjeli ponuditi odgovor. Odgovor ćemo objaviti kada stigne, a to tada mašta može špekulirati je li možda uočen neki klaun ili je pokoji student ostao programirati nakon nastave i jednostavno zaboravio na vrijeme.

30 razloga zašto je policija morala intervenirati na FER-u poslije ponoći pročitajte ovdje