Pretraga

[FOTO] Varaždin dobiva novi studentski kampus

A- A+

Do akademske godine 2017/2018 u Varaždinu bi trebao osvanuti novi studentski kampus. Dogradnjom postojećeg kompleksa s istočne strane Varaždin bi dobio moderan kampus s 600 kreveta, 243 sobe, podzemnom garažom i spremištem za bicikle.

foto: Studentski centar Varaždin

Jučer je u predstavljen projekt izgradnje novog, modernog studentskog kampusa u Varaždinu. Projekt bi trebao biti gotov do 2018. godine, a dijelom će biti financiran sredstvima iz EU fondova.

Još 2012. godine Studentski centar Varaždin od grada je dobio zemljište. Dvije godine poslije izgrađen je studentski restoran i projektiran novi kampus, a ove je godine iz EU fondova povučeno 141.590.368 kuna za izgradnju i opremanje kampusa.

Ukupna površina novog kampusa biti će 18.099 kvadrata a u njegovom izgradnjom otvorit će se 11 novih radnih mjesta.

– Moje je bilo da odradim svoj posao. Ovo je pasivna zgrada s primjenom svih suvremenih tehnologija.Nadam se da ćemo uskoro započeti s gradnjom. Ovo je maksimalni iznos za projekt i napravili smo dobar posao. Daj bože što više takvih poslova jer ovo je primjer da se može,  rekao je ravnatelj Studentskog centra Varaždin, Nenad Milijaš za eVaraždin.hr.

SC Varaždin

SC Varaždin

SC Varaždin

SC Varaždin

Izdvojeni članak

Pogledajte video s kojim su varaždinski učenici osvojili prvo mjestu u EU

SC Varaždin