Pretraga

Ispred još jednog zagrebačkog fakulteta postavljene tri pametne klupe

A- A+

Zagrebački studenti u pametnim klupama do sada su mogli uživati na nekoliko lokacija, između ostalih, ispred zgrada Pravnog, Kineziološkog i Filozofskog fakulteta. Od sada će se na njima u pauzi od predavanja moći odmarati i studenti zagrebačkog Veterinarskog fakulteta.

Foto: www.unizg.hr

Tri pametne Steora klupe, proizvod mladoga hrvatskog inovatora Ivana Mrvoša iz Solina, ovih su dana postavljene ispred zagrebačkog Veterinarskog fakulteta.

Izdvojeni članak

Pametne klupe koje je osmislio hrvatski student stigle i do Hong Konga

Kako je priopćilo Sveučilište u Zagrebu, Uprava Veterinarskog fakulteta odlučila se na instalaciju pametnih klupa u prostorima fakulteta kako bi studentima boravak na fakultetu učinila ugodnijim i praktičnijim s obzirom na to da studiranje veterinarske medicine često znači cjelodnevne boravke na fakultetu. 

Osim za odmor, studentima će klupe poslužiti za bežično punjenje pametnih mobitela i satova nove generacije. Klupa također ima dva pametna USB priključka koji omogućuju brzo i sigurno punjenje mobilnih uređaja, ali i bežični pristup internetu. 

– Cilj nam je studentima ponuditi učinkovita i moderna rješenja za njihove potrebe, a postavljanje pametnih klupa samo je jedan od koraka koji će studiranje na našem fakultetu učiniti ugodnijim, riječi su dekana Veterinarskog fakulteta Nenada Turka, koji je također istaknuo ‘da je ideja bila kupnjom Steora klupa dati potporu hrabrim poduzetničkim inicijativama mladih u Hrvatskoj te stvoriti okruženje u kojemu se inovativne ideje potiču i među budućim doktorima veterinarske medicine’.