Pretraga

Koprivničkim studentima omogućena subvencija hrane, no prijevoz do restorana preklapa se s predavanjima

A- A+

Nakon skoro godinu dana previranja oko studentske menze na Sveučilištu Sjever, koprivničkim je studentima napokon omogućeno pravo na subvencioniranu prehranu. Od petka, 18. studenoga studente će do restorana ‘Ivana’ u sklopu trgovačkog centra svakodnevno voziti autobusi, no zbog preklapanja termina nastave i korištenja buseva, menzu će zasad koristiti nek par dana u tjednu.

Izdvojeni članak

Inicijativa ‘Di bumo jeli’ upozorava na nedostatak menze u Koprivnici

Studenti će subvencionirani obrok moći konzumirati svakim radnim danom, odnosno od ponedjeljka do petka za ručak i večeru u razdoblju od 9:00 do 20:00 sati. Do restorana koji je udaljen od sveučilišnog kampusa prevozit će ih autobus te će ih u predviđenom vremenskom roku vraćati nazad na kampus.

– Nakon skoro godinu dana čekanja sretni smo što smo konačno dobili priliku iskoristiti naše iksice koje su praktički godinu dana samo skupljale prašinu. Menza i je možda udaljena od faksa, ali mislim da ćemo svi imati vremena prije i poslije predavanja otići na ručak, odnosno večeru, kazao nam je student Krešo.

Autobus s kampusa za ručak kretat će u 13:20, a vraćat će studente sat vremena kasnije, odnosno u 14:15. Za večeru bus će kretati u 19:15 s kampusa, a vraćat će studente nazad 45 minuta kasnije. Iako su studenti vidno zadovoljni što će konačno pekare zamijeniti toplim obrokom, studenti se žale zbog termina prijevoza.

-Zasad nam raspored vožnje busom odgovara samo za par dana u tjednu, no nadamo se da će se to u narednim tjednima uskladiti, zaključuje Krešo.