Pretraga

Na dobrotvornoj aukciji studenti RIT-a skupili više od 30 tisuća kuna

A- A+

Prije nadolazećih božićnih blagdana, studenti američkog koledža RIT tradicionalno već 15. godinu zaredom u Dubrovniku i petu u Zagrebu samostalno su organizirali humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja sredstva za one kojima je pomoć najpotrebnija. Ove godine ukupno skupljenih više od 30 tisuća kuna, studenti RIT-a namijenili su teško nastradalom Dubrovčaninu Jakovu Buliću i djeci u Nazorovoj.

Foto: RIT Croatia

Izdvojeni članak

Humanitarna gesta EUG-a: U Rijeci upaljeno tisuće lampiona

Cilj ove aktivnosti koju samostalno organiziraju studenti oba kampusa RIT Croatia jest promovirati važnost volontiranja i doniranja s ciljem pomaganja lokalnim zajednicama. Organizacija aukcije u nadležnosti je Studentskog vijeća RIT Croatia koje odabire primatelje donacije te potom organizira akciju na kojoj se prikupljaju sredstva. Studenti i zaposlenici RIT Croatia sami doniraju različite predmete za koje se poslije natječu na samoj aukciji, pritom u akciji sudjeluju i tvrtke s kojima Koledž surađuje.

Studenti dubrovačkog kampusa ove su godine tijekom aukcije prikupili su 14.500 kuna, a iznos su odlučili donirati Jakovu Buliću iz Župe koji je teško nastradao u prometnoj nesreći. Studenti kampusa u Zagrebu aukciju su organizirali prikupili su 15.600 kuna namijenjenih Dječjem domu Zagreb u Nazorovoj ulici za kupnju opreme za razvoj motorike.

– Iznimno sam ponosan na naše studente. Ove godine slavimo dvadesetu godišnjicu poslovanja u Hrvatskoj te je ovo naša petnaesta tradicionalna godišnja dobrotvorna aukcija u Dubrovniku i peta u Zagrebu. Zadovoljstvo je bilo gledati sve te generacije mladih ljudi koje s istim žarom i predanošću pristupaju organizaciji ovog događanja, imajući pritom potpuno razumijevanje važnosti vraćanja zajednici, istaknuo je Predsjednik i dekan RIT Croatia Don Hudspeth te najavio nastavak ove tradicije za nadolazeće godine.  

Foto: RIT Croatia