Pretraga

Na Filozofskom kreće serija predavanja ‘Jer 90-e su bile godine…’

A- A+

Studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu organiziraju drugu po redu seriju predavanja ‘Jer 90-e su bile godine’. Kroz njih će najcjenjeniji hrvatski profesori i stručnjaci s područja sociologije, prava, ekonomije, medija i povijesti detaljno analizirati događanja u Hrvatskoj kroz sedam različitih i zanimljivih aspekata.

Foto: Ivan Božić|Srednja.hr

Sekcija ‘Javna sociologija’ Kluba studenata sociologije ‘Diskrepancija’ s Filozofskog fakulteta u Zagrebu organizira drugu po redu seriju predavanja ‘Jer 90-e su bile godine…’.

Izdvojeni članak

Video: Zašto su 90-e bile najbolje za odrastanje?

Cilj serije predavanja detaljna je analiza Republike Hrvatske u postratnim devedesetima kroz sedam različitih aspekata, a koje će prezentirati jedni od najcjenjenijih profesora i stručnjaka Hrvatske na području sociologije, prava, ekonomije, medija i povijesti.

– Predavanja su raspodijeljena na tri dana u sedam različitih, ali komplementarnih cjelina. Gosti predavači su redom renomirani akademici te vjerojatno i najznačajniji intelektualci u svojim istraživačkim područjima. Sami interes je već poprilično velik, kazao nam je voditelj sekcije ‘Javna sociologija’ i potpredsjednik ‘KSS Diskrepancija’, Dino Jerković.

Predavanja će se održati su dvorani D7 Filozofskog fakulteta, u ponedjeljak 16. siječnja, srijedu 18. i petak 20. siječnja.

Među predavačima je i bivši predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, a detaljan raspored predavanja, popis predavača i tema možete vidjeti ovdje.