Pretraga

Na splitskom Sveučilištu otvorene nove prostorije Kineziološkog fakulteta

A- A+

U Teslinoj ulici na broju 10 u Splitu ovih su dana otvorene novopreuređene nastavne prostorije Kineziolškog fakulteta. Nakon što je Kemijski fakultet preseljen na Sveučilišni kampus, Sveučilište u Splitu odlučilo je prostorije tadašnjeg fakulteta prenamijeniti za Kineziološki fakultet. 

Foto: Sveučilište Split, službene stranice

Izdvojeni članak

Splitsko Sveučilište objavilo Natječaj za Erasmus plus: Ove godine u Švicarskoj mobilnost nije moguća

Tako je splitski Kineziološki fakultet dobio još dodatnih 700 metara kvadratnih u kojima će se izvoditi nastava budućim profesorima Tjelesne i zdravstvene kulture. Fakultet surađuje sa svjetskim sveučilištima, a novopreuređeni će prostori omogućiti studentima bolju naobrazbu koju će moći prezentirati i u na međunarodnoj razini.

Kako je istaknula dekanica Fakulteta Đurđica Miletić, novi prostori predstavljaju mnogo njihovom kolektivu jer su od svog osnutka radili u teškim uvjetima. Također kazala je kako je Fakultet zahvalan kritikama koje su dobili prilikom reakreditacije prije dvije godine, jer su to shvatili kao izazov i uhvatili su se u koštac s problemima tako je već sljedeće reakreditacijsko mišljenje bili izvrsno. 

U svom je obraćanju navela niz međunarodnih projekata u kojima sudjeluje Fakultet te izvrsnu suradnju s nastavnima bazama. 

– Ponosni smo što naše sastavnice pomalo rješavaju svoje prostorne probleme , a trudit ćemo se i dalje razvijati ovaj Fakultet jer kineziologija i sport imaju veliki značaj u našim životima te kineziologija mora biti na visokoj znanstvenoj, stručnoj i obrazovnoj razini, kazao je u svom obraćanju u novim prostorijama rektor Sveučilišta Šimun Anđelinović.