Pretraga

Nakon pritiska medija, Sveučilište u Rijeci objavilo liste dobitnika subvencije za dom

A- A+

Nakon što smo objavili tekst o tome kako Sveučilište u Rijeci još nije objavilo listu dobitnika subvencija za dom, te pritiska Studentskog zbora, lista dobitnika konačno je objavljena. Pravo na subvenciju u jednoj od tri kategorije ostvarilo je ukupno 277 studenata, a Sveučilište je uz listu poslalo i ispriku zbog kašnjenja.

Foto: www.scri.uniri.hr

Premda im je još u rujnu obećana dodatna subvencija na stanarinu, studenti stanovnici riječkog doma ‘Trsat’, tu subvenciju još nisu vidjeli. Nakon što se vijest o tome pojavila u određenim medijima, a naš članak o tome možete vidjeti ovdje, Sveučilište ipak objavljuje listu dobitnika. Datum početka isplate još uvijek ostaje nepoznanica.

Izdvojeni članak

Pola godine od dogovora Zbora i Svučilišta riječkim studentima nije isplaćena subvencija za dom

277 dobitnika u tri kategorije 

Subvencija se dodjeljuje u tri kategorije, pa će tako umjesto 532 kune, studenti prve kategorije stanarinu plaćati 340 kuna, studenti druge kategorije 404 kune, a studenti treće kategorije 468 kuna. Pravo na subvenciju ukupno je ostvarilo 277 studenata, a više o modelu i kriterijima subvencioniranja možete doznati ovdje

– Molimo studentice i studente koji se nalaze na listi da provjere kategoriju u kojoj se nalaze i potvrde odgovara li im dodijeljena kategorija. Ukoliko kategorija u kojoj se trenutno nalaze nije odgovarajuća i potrebno je primati subvenciju unutar druge (niže) kategorije, molimo vas da se javite na e-adresu [email protected] sa zahtjevom za izmjenu. Napominjemo da je moguć prijelaz samo iz više u nižu kategoriju, ali ne i obratno. Svi koji žele izmijeniti kategoriju, moraju navesti kategoriju koju mijenjaju i kategoriju u kojoj se žele nalaziti. Molimo Vas da izmjene dostavite najkasnije do utorka, 21. ožujka 2017. godine, kako bi Sveučilište u Rijeci započelo s isplatama subvencija, poručuju sa Sveučilišta u Rijeci uz ispriku na kašnjenju lista.

Izdvojeni članak

Studentski zbor u Rijeci negoduje: Studenti s nižim dohotkom smješteni u skuplje domove

Zbor nastavlja borbu za što raniju isplatu subvencije 

Iz Studentskog zbora, pak, poručuju da će se i dalje boriti za pravo studenata i vršiti pritisak na Sveučilište, kako bi isplata subvencije počela što prije.

– U Studentskom zboru Sveučilišta u Rijeci itekako smo svjesni da se radi o izrazito osjetljivoj temi, učinili smo sve što je bilo u našoj ovlasti iako mnogima ne izgleda tako. Vršit ćemo pritisak na Sveučilište u Rijeci da s isplatama započne što prije, kao što smo vršili i prilikom donošenja same odluke o osnivanju Fonda. Stojimo vam na raspolaganju za pitanja i pomoć, obratite nam se, no kako bismo svi lakše ostvarili studentske ciljeve potrebna nam je Vaša podrška, jer podrška koju uživamo od određenih dionika unutar institucije Sveučilišta nije dovoljna, piše Zbor. 

Listu dobitnika po kategorijama možete vidjeti u nastavku.

Rang Lista Studenata Za Subvencije Smjestaj Na Kampusu by srednja.hr on Scribd