Pretraga

Njemački liječnici školovat će se na Medicinskom fakultetu u Splitu

A- A+

Jučer je u Splitu potpisan Ugovor o suradnji između splitskog Medicinskog fakulteta i Regiomed klinike. Na Medicinskom fakultetu sada će se na engleskom jeziku moći školovati i njemački studenti.

Wikipedia

Izdvojeni članak

Ravnateljica Medicinske škole oštro oprala učenice: Ovo je škola, a ne estrada

Ugovorom o suradnji s Regiomed klinikom, Medicinski fakultet u Splitu povećao je upisnu kvotu za studij na engleskom jeziku za 10 na godinu. Studij na engleskom jeziku na splitskom Medicinskom fakultetu postoji tek pet godina, a trenutno broji oko 200 stranih studenata. Povećanjem kvote uskoro bi na svih šest godina moglo biti i do 400 stranih studenata, piše HRT.

Regiomed klinika sjedinjuje devet medicinskih centara u sjevernoj Bavarskoj. U Njemačkoj, kao i u cijeloj Europi liječnika nedostaje, a kako ne postoje uvjeti za osnivanje novih studija, njemački studenti školovati će se u Splitu.

– Dobro sam upoznat s kvalitetom, izvrsnosti i uvjetima na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, i zbog toga nam je Split bio jedina opcija, izjavio je Joachim Boevelet, ravnatelj klinike Regiomed. 

Njemački studenti bit će studenti splitskog sveučilišta, dobiti njegovu diplomu, s kojom će moći raditi u Regiomed klinikama, što je veliko priznanje splitskom Medicinskom fakultetu i Sveučilištu.