Pretraga

Objavljeni rezultati natječaja za državnu stipendiju 2016./2017.!

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je rezultate natječaja za državnu stipendiju. Stipendiju su dobila 5.342 studenta, a isplaćivat će se retroaktivno, za deset mjeseci akademske godine, u mjesečnom iznosu od 1200 kuna.

Foto: srednja.hr

Na Natječaj za dodjeljivanje državnih stipendija za akademsku godinu 2016./2017. studenti su se prijavljivali elektroničkim obrascem te je u sustavu završeno u kategoriji D1 i E 11.399 prijava, u kategoriji P – 4 prijave, a bez obrasca poslane su 72 prijave.

U kategoriji D-1 dodijeljeno je ukupno

17 stipendija redovitim studentima koji su djeca osoba poginulih, umrlih i nestalih.

U E kategoriji

dodijeljeno je 4.809 stipendija redovitim studentima slabijega socijalno-ekonomskoga statusa.

Uvjete za dodjelu državne stipendije u kategoriji E ostvarili su studenti s prebivalištem u RH na rang-listi s minimalno ostvarenih 1.500 bodova i prihodima po članu obitelji manjim od 1.036,00 kn.

Listu možete vidjeti na dnu teksta.

Čak 513 stipendija u istoj kategoriji dodijeljeno je – redovitim studentima slabijega socijalno-ekonomskoga statusa s prebivalištem izvan RH.

Uvjete za dodjelu državne stipendije u kategoriji E ostvarili su studenti s prebivalištem izvan RH na rang-listi s minimalno ostvarenih 1.500 bodova i prihodima po članu obitelji manjim od 1.036,00 kn.

U P kategoriji dodijeljene su

3 stipendije studentima s invaliditetom i studentima bez odgovarajuće roditeljske skrbi poslijediplomskih sveučilišnih studija.

Ministarstvo poziva sve studente koji su ostvarili uvjete za dodjelu državne stipendije za akademsku godinu 2016./2017. da u roku od tri (3) tjedna od dana objave u Sustavu državnih stipendija, koristeći opciju „Izbornik“ na poveznici „Ostvareno pravo na stipendiju“, unesu ispravan IBAN žiro računa i potvrde prihvaćanje Uvjeta stipendiranja.

Studenti koji nisu ostvarili pravo na državnu stipendiju u Sustavu državnih stipendija klikom na gumb Info uz svoju prijavu imaju uvid u detaljan izračun bodova za E kategoriju i razlog neostvarivanja prava na stipendiju.

U Sustav državnih stipendija studenti se trebaju prijaviti, kao i prilikom prijave na natječaj za državnu stipendiju, uz pomoć svojih AAI korisničkih računa, koristeći opciju Prijava.

Studenti kojima nije dodijeljena državna stipendija mogu podnijeti pismeni prigovor Ministarstvu u roku od osam (8) dana od dana nakon objavljivanja rang-liste studenata koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Prigovor se podnosi pisanim putem na adresu MZO-a.

Podsjećamo, za ovo pravovremeno raspisivanje natječaja i objavu rezultata zaslužne su studentice Espi Tomičić i Dorotea Šušak koje su danima prosvjedovale ispred MZO-a, sve dok tadašnji ministar Šustar nije prihvatio njihov prijedlog za izmjenom pravilnika.

Potpunu obavijest Ministarstva i rezultate ostalih kategorija, pogledajte ovdje.

Lista_2-ObrazacE_RH.pdf by srednja.hr on Scribd

Lista 3-ObrazacE IZVAN RH by srednja.hr on Scribd