Osijek bi trebao dobiti novi studentski dom sa 150 ležajeva

Dogovorom MZOS-a i Studentskog centra u Osijeku po okončanju stečajnog postupka nekretnina hotela Mursa bi trebala biti adaptirana kao novi, treći studentski dom u tom gradu. Ukoliko spomenuti projekt bude realiziran osječki studenti bi na raspolaganju trebali imati dodatnih 150 ležajeva.

http://www.stucos.unios.hr

Studentski centar u Osijeku trebao bi uskoro dobiti novi dom s ukupno 150 ležajeva, izvještava portal osijek031. Naime, nakon završenog stečajnog postupka objekt hotela Mursa bi se trebao prenamijeniti i prilagoditi kako bi se studentima osigurali novi smještajni kapaciteti.

Ovaj projekt je svojevrstan rasplet spora oko više od 40 milijuna kuna dugovanja koje MZOS ima prema osječkom Studentskom centru. Ministarstvo nije u mogućnosti u novcu platiti dug nastao razlikom u cijeni plaćene hrane i one koju su studenti jeli te je dogovoreno da se prepuštanjem nekretnine hotela Mursa prebije veći dio spomenutog iznosa.

Studentski dom Šara: Zbog nedostatka menze rađa se ideja o postavljanju roštilja

Razliku bi Ministarstvo podmirilo novcem. Usprkos potvrdi koju je Željko Turkalj, rektor osječkog Sveučilišta, dao na sjednici Senata, potrebno je pričekati okončanje stečajnog postupka.

Ukoliko ovaj projekt bude realiziran novi dom bi tek donekle zadovoljio potrebe studenata Sveučilišta u Osijeku za smještajnim kapacitetima.

Naime, dva postojeća doma u gradu na Dravi imaju kapacitet od ukupno 730 ležajeva, dok svake godine Studentski centar zaprimi između dvije i pol i tri tisuće zamolbi.

Odgovori