Pretraga

Pametne klupe koje je osmislio hrvatski student stigle i do Hong Konga

A- A+

O studentu  splitskog  Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Ivanu Mrvošu koji je osmislio ‘pametne klupe’ već smo pisali. Jednu njegova kreacija biti će postavljena na sveučilištu u Hong Kongu. Za sada se radi samo o jednoj klupi, ali planovi za buduću suradnju su veliki.

osobne arhive

Izdvojeni članak

Devetnaestogodišnjak iz Solina kreirao pametne LED stolice

– Prije otprilike dva tjedna kontaktirali su me iz tvrtke Shaun Lee Trading. čovjek koji vodi firmu našao je članak o meni na jednom kanadskom portalu. prati vijesti iz Kanade jer je jedno vrijeme živio u Vancouveru. Vidio je klupe i proizvod ga je poprilično zainteresirao, pa smo krenuli u neformalan raazgovor.Nakon par dana smo prešli na službenu komunikaciju i počeli s izradom prvih studija i ponuda za klupe, ispričao je Mrvoš Dalmatinskom portalu.

Dogovorena je izradnja jedne klupe koja će biti postavljena na sveučilištu u Hong Kongu a čeka se samo uplata iz Kine.

-Čim klupa bude u Hong Kongu ja ću na tjedan dana otići tamo, obavit ćemo instalaciju i onda vidjeti kakvi su daljnji koraci. Kinesko tržište je ogromno. Samo Hong Kong ima preko sedam milijuna stanovnika, a prema jednoj njihovoj studiji čak 96%  stanovnika od 15 do 17 godina koristi smartphone uređaje, nagovijestio je velike mogućnosti Mrvoš za dalmatinski.hr.