Pretraga

Pet laži o faksu koje vam govore profesori u srednjoj

A- A+

O studiranju svatko ima nešto za reći, od studenata ‘po starom sistemu’ do onih koji nikada nisu kročili na neki od fakulteta. Ali o faksu i studiranju sigurno najviše slušaju srednjoškolci, pogotovo maturanti, koje profesori, iz nekog nepoznatog razloga, hrane lažnim informacijama o studiranju. Zato razbijamo mitove o studiranju!

Foto: Unsplash

Je li to zato što se nekad tako studiralo ili profesori u srednjoj školi sami po sebi imaju krivu sliku o studiranju danas, ne znamo ni to, ali ne treba vjerovati baš svemu što vam oni govore.

1. Ne smijete kasniti na predavanja!

Ova izjava je istinita kao i ona Severinina da nema lažne usne. Možete to ponavljati do mile volje, ali svi znamo da je to laž. Ne samo da se tolerira 15 akademskih minuta, nego te nitko ne pita ništa ako uđeš u učionicu nakon 30 minuta i odeš nakon 45. Vjerojatno zato što je profesor došao u 35. minuti.

2. Profesori na faksu su puno stroži od ovih u srednjoj!

Lol. U srednjoj smo morali sjediti svatko na svojem mjestu, složno se ustajati i jednoglasno izgovarati ‘Dobar dan!’ kada bi profesor ušao u učionicu, bili smo si na strogo profesionalnom ‘Vi’. Na faksu mi je profesorica dala tri kune za kavu ako ću otići i njoj po jednu. Usred predavanja. I sretnemo se u kafiću. Nekad i u klubu. Šaljemo si memeove na mail, časna riječ. Tako da ono, samo chill.

3. Kada dođete na fakultet ćete vidjeti kako je srednja laka!

Totalna laž. Lakše mi je bilo položiti dvije godine faksa nego ispit iz logaritama u srednjoj. Ako upišete ono što želite i što vas zanima, automatski ste si olakšali učenje, jer ne morate tri dana tražiti motivaciju da biste riješili jedan glupi zadatak. Plus, logaritme nikad više nisam trebala, gradivo koje studiram primjenjujem svaki dan. Realno, mora se raditi i učiti, ali koncentraciju usmjeravaš na jedno šire polje, a ne na 17 potpuno različitih predmeta

Za nastavak liste kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.