Pretraga

Povećajte svoju zapošljivost: Preko sto ustanova i tvrtki nudi praksu studentima iz Splita

A- A+

Kako bi studentima približili poslovni svijet, splitsko Sveučilište organizira Dan nastavnih baza na kojemu će se studentima predstaviti poslodavci koji nude stručne prakse. Osim toga, održat će se i predavanje o mogućnostima potpora za start-upove i mlade poduzetnike.

Dan nastavnih baza Sveučilišta u Splitu održat će se u petak, 21. travnja, od 10 do 15 sati na Ekonomskom fakultetu. Tijekom događaja će se studentima predstaviti više od stotinu suradnika i partnera gospodarstvenika tamošnjeg Sveučilišta.
Svi posjetitelji imat će priliku bolje upoznati nastavne baze, odnosno, ustanove, institute i tvrtke, koje će im pak nuditi stručne prakse.

Izdvojeni članak

Nakon prakse, slavonskim srednjoškolkama ponuđen posao u Dublinu: ‘Naravno da su pristale’

– Ovdje se prvenstveno misli na praktični dio nastave, gdje mentori iz nastavnih baza prenose svoje znanje, iskustvo i vještine na studente splitskog Sveučilišta i tako im pomažu da se teoretska znanja povežu s praksom. Pronalaskom svoje studentske prakse i povezivanjem s poslodavcima, studentima se nude i druge prilike jer stručna praksa u nastavnoj bazi može otvoriti i mogućnost budućeg zaposlenja, poručuju sa splitskog Sveučilišta. 

Zanimljiva će ova manifestacija biti i svima onima koji već imaju neke planove oko pokretanja vlastita posla. Osim predstavljanja poslodavaca, a u okviru Dana nastavnih baza u vremenu od 14 do 15 sati za sve studente zainteresirane za poduzetništvo održat će se predavanje o mogućnostima potpora i financiranja mladih poduzetnika i start-upova. 

– Svečanost otvaranja Dana nastavnih baza održat će se u velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta, s početkom u 10 sati, kada će se, među ostalim, dodijeliti nagrade najboljim nastavnim bazama i studentima koji su se iskazali tijekom stručne prakse, kažu sa Sveučilišta u pozivu studentima.