Pretraga

Povratak biblijskim vrijednostima: Boras na križnom putu Filozofskog strgao poster ‘Napoleon Borasparte’

A- A+

Današnjem obilježavanju Dana Filozofskog fakulteta, odazvao se i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, koji je na svečanosti održao govor odmah nakon dekanice Vesne Vlahović-Štetić. Govor je bio popraćen glasnim zvižducima studenata Filozofskog fakulteta i Hrvatskih studija. Osim zviždanja na svečanosti, studenti su rektora ‘počastili’ i svojevrsnom ‘izložbom’ satiričnih postera o njemu samome. Kako doznajemo, rektoru se izložba nije svidjela.

Jedan od uradaka na ‘izložbi’ Šveučilišnih Švinjarija | Foto: srednja.hr

Današnja svečanost obilježavanja Dana Filozofskog fakulteta održala se u znamenitoj D7 dvorani Filozofskog fakulteta. S obzirom na najavu dolaska rektora Borasa na samu svečanost, studenti su se pobrinuli ukrasiti zidove fakulteta na putu od ulaza u zgradu do dvorane D7, kojim je rektor, kao i svi uzvanici, morao proći.

Studenti su upriličili svojevrsnu izložbu satiričnih postera koji se redom osvrću na samog rektora. Cijelu izložbu postera pogledajte u fotogaleriji, a od studenata doznajemo da rektor izložbom nikako nije bio zadovoljan.

Naime, prilikom dolaska na Filozofski, rektor je uočio jedan od postera koji ga prikazuje kao ‘Napoleona Boraspartea’, uz natpis ‘Diktator, a ne rektor!’. Rektor se približio posteru i pogledao te, nezadovoljan viđenim, strgnuo je poster sa zida, pričaju nam studenti. Uzeo ga je sa sobom i pokazao ga osobama koje su bile u njegovoj pratnji.

‘Izložbu’ na Filozofskom organizirale su Šveučilišne Švinjarije, satirična Facebook stranica koja prati i osvrće se na sve – šveučilišne švinjarije u Zagrebu.

Fotografije s izložbe prenio je i Plenum Filozofskog fakulteta.

Današnji Borasov govor na Filozofskom fakultetu, koji su izviždali studenti Filozofskog i Hrvatskih studija, pogledajte u našem videu:

Na sljedećim poveznicama pročitajte ostale vijesti vezane uz ovu temu:

[VIDEO] Studenti Filozofskog i Hrvatskih studija glasno izviždali govor rektora Borasa!

Pogledajte maestralan govor dekanice Filozofskog: ‘Ovo je novi početak u životu fakulteta’