Pretraga

Poznata službena lista kandidata za izbor rektora Sveučilišta u Zagrebu

A- A+

Izborno povjerenstvo u petak je pregledalo pristigle prijedloge kandidatura u postupku izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu za sljedeće četiri godine. Isto je povjerenstvo utvrdilo da postoje četiri predloženika koji ispunjavaju odredbe propisane Zakonom i Statutom.

foto: Ivan Klindić

Izborno povjerenstvo za provedbu postupka izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu na svojoj je sjednici održanoj prije šest dana pregledalo prijedloge kandidatura za novog zagrebačkog rektora. Uvjete ispunjava četiri kandidata, objavilo je Sveučilište.

Izdvojeni članak

Glasovanje završilo: Dekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu kandidat je za novog rektora zagrebačkog Sveučilišta

Uvjete za izbor ispunjavaju četiri kandidata

Predsjednici pet vijeća područja i dekani triju sastavnica Sveučilišta u Zagrebu dostavili su Izbornom povjerenstvu odluku s prijedlogom svog kandidata za rektora, kao i dokumentaciju sa životopisom, programom rada kandidata te njegovu pisanu suglasnost za sudjelovanje u izbornom postupku.

Utvrđeno je kako odredbe propisane Zakonom i Statutom Sveučilišta ispunjavaju četiri kandidata. Prvi je kandidat Damir Boras, kojeg je predložilo Vijeće društveno-humanističkog područja i sastavnice Fakultet političkih znanosti, Filozofski fakultet i Učiteljski fakultet.

Izdvojeni članak

Kandidat za zagrebačkog rektora: Na čelu Sveučilišta ne može biti čovjek koji ima crne rupe u svom životu

Vijeće biotehničkog područja predložilo je Blaženku Divjak, inače prorektoricu za studente i studije Sveučilišta u Zagrebu, dok je Vijeće prirodoslovnog i umjetničkog područja kao kandidata predložilo Melitu Kovačević. Naposlijetku, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Nedjeljko Perić predložen je kao kandidat od strane Vijeća tehničkog područja.

Predstavljanje programa 8. travnja

Kandidati će svoje programe predstaviti 8. travnja u auli Rektorata, a članovi Senata o izboru novog rektora odlučit će na izvanrednoj sjednici tjedan dana kasnije, u utorak 15. travnja. Novog će rektora tako izabrati natpolovičnom većinom ukupnog broja članova Senata.