Pretraga

Predsjednica odgovorila na pismo kolega studenata s Hrvatskih studija i stala uz njih

A- A+

Inicijativa Studenti govore s Hrvatskih studija, a koja predstavlja udruženje šest studentskih udruga, prošloga je tjedna poslala pismo predsjednici Kolindi Grabar Kitarović. Tim su je putem zamolili za pomoć oko uključivanja u proces rješavanja pravnog statusa i ustroja Studija. Iz Ureda predsjednice danas su odgovorili na pismo, uputivši zamolbu rektoru Borasu da razmotri prijedloge studenata.

Predsjednicu, koja je u inauguracijskom govoru naglasila kako će njen mandat biti posvećen mladima, studenti Hrvatskih studija zamolili su za pomoć oko uključivanja studenata u proces u kojemu se odlučuje o budućnosti institucije.

Izdvojeni članak

Studenti Hrvatskih studija pismom se za pomoć obratili predsjednici Republike

– Osnovni cilj za koji se borimo je sudjelovanje u procesu rješavanja pravnog statusa, znanstveno-nastavnog profila i ustroja Hrvatskih studija. Postupak kojim se odlučuje o budućnosti institucije pokrenut je od Sveučilišta u Zagrebu, ali studenti i zaposlenici nisu uključeni u njega. Uputili smo i otvoreno pismo Senatu Sveučilišta u Zagrebu, kao nadležnom tijelu, s konkretnim pitanjima o našoj sastavnici te se nadamo odgovorima s redovne sjednice Senata koja se održala 15. studenog 2016. No, voljeli bismo i Vašu potporu koja bi zasigurno pridonijela našem pozivu na transparentan i uključiv cjelokupni proces, piše u pismu studenata upućenom predsjednici.

Osim pružanja podrške, studenti su zamolili predsjednicu da svojim autoritetom ukaže na važnost otvorenog, transparentnog i uključivog djelovanja svih institucija u Republici Hrvatskoj.

Nakon otprilike tjedan dana, iz Ureda predsjednice stigao je i odgovor upućen rektoru Borasu.

– Ured Predsjednice Republike Hrvatske primio je pismo šest studentskih udruga, koje je upućeno i Senatu Sveučilišta u Zagrebu, vezano uz želju za sudjelovanjem u rješavanju pravnog statusa, znanstveno-nastavnog profila i ustroja Hrvatskih studija. Molimo Vas da stručne službe Sveučilišta razmotre spomenute prijedloge u skladu sa svojom nadležnošću, u zajedničkoj želji uspješne suradnje, Sveučilišta, studenata i cijele akademske zajednice, stoji u pismu Ureda predsjednice.