Pretraga

Pristigli podaci o izlaznosti s 26 fakulteta: Provjerite stanje na vašem faksu

A- A+

Tijekom današnjeg dana, pristižu nam i preostali podaci o izlaznosti na studentskim izborima Sveučilišta u Zagrebu. Tako smo podatke dobili od još 11 sastavnica Sveučilišta, a s njih šest još uvijek čekamo podatke.

Glasačke kutije foto: Facebook FPZG

Prema pristiglim podacima i nadopunjenim informacijama o izlaznosti na studentske izbore Sveučilišta u Zagrebu, čak osam fakulteta ima izlaznost manju od 10%. Radi se o Pravnom, Agronomskom, Građevinskom, Kineziološkom, Ekonomskom i Šumarskom fakultetu, Fakultetu prometnih znanosti te Fakultetu organizacije i informatike. Nakon novih pristiglih podataka, najveću izlaznost i dalje bilježi Akademija dramske umjetnosti (47.43%). Sve podatke možete vidjeti u našoj tablici na kraju teksta.

Izdvojeni članak

Studenti podbacili na studentskim izborima: Najveća izlaznost na ADU

Zanimljivost stiže s Ekonomskog fakulteta. Brojčano, na Ekonomiji je najviše studenata izašlo na izbore, njih čak 1.016, no s obzirom na ukupan broj birača od 11.226 , radi se o izlaznosti od tek 9.05%. Gledajući također brojčano, na Filozofskom fakultetu na izbore je izašlo 867 studenata, no radi se o izlaznosti od 10.81%. 

Po broju studenata koji su izašli na izbore, na trećem se mjestu nalazi Prirodoslovno-matematički fakultet (830 studenata), no s obzirom na ukupan broj birača (4.585 studenata), izlaznost je 18.10%.

Od danas pristiglih i obrađenih podataka, veću izlaznost bilježe Muzička akademija (39.52%), Geotehnički fakultet u Varaždinu (38.76%) te Metalurški fakultet (37.32%).

Izdvojeni članak

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić glasovao na sveučilišnim studentskim izborima

Izlaznost između 20 i 30 posto bilježe Fakultet političkih znanosti, Veterinarski fakultet, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Grafički fakultet, FKIT, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet i Farmaceutsko-biokemijski fakultet. 

Podatke o izlaznosti još uvijek čekamo od šest sastavnica Sveučilišta u Zagrebu – Arhitektonskog fakulteta, Geodetskog fakulteta, Medicinskog fakulteta, RGN-a, Učiteljskog fakulteta i Fakulteta filozofije i religijskih znanosti (Filozofski fakultet Družbe Isusove). 

Tablicu ćemo nadopunjavati s pristizanjem podataka.
Ukupno, radi se o 32 sastavnice na kojima su izbori provedeni, dok su na Hrvatskim studijima i Akademiji likovnih umjetnosti izbori odgođeni. Podsjetimo i kako je od jučer počeo teći žalbeni rok od osam dana, u kojem studenti mogu podnijeti obrazložene prigovore na rezultate izbora.

Studentski izbori 2017. – Privremeni rezultati 2. dan by srednja.hr on Scribd