Pretraga

Provjerite kako će za blagdane raditi menze u većim sveučilišnim gradovima

A- A+

Dolazi vrijeme uskršnjih blagdana i proljetnih praznika, pa će tako većina menzi na nekoliko dana zatvoriti svoja vrata. Ako ste od onih koji ne idu doma za praznike, provjerite kako će u vašem gradu raditi menze.

Foto: Srednja.hr

Donosimo vam detaljan raspored rada studentskih restorana u većim sveučilišnim gradovima – Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Varaždinu i Splitu.

Izdvojeni članak

Degutantnost u popularnoj zagrebačkoj menzi: Student uz jelo dobio i neočekivani dodatak

Zagreb 

Dežurni restoran u Zagrebu bit će onaj u Studentskom domu Cvjetno naselje koji radi sve dane, osim na Uskrs. ‘Brza menza’ u Studentskom centru prestaje raditi već u četvrtak nakon večere, a restorani u domovima Stjepan Radić i Lašćina te ‘spore menze’ u SC-u prestaju raditi u petak 14. travnja s ručkom u 14 sati. 

Menze na zagrebačkim fakultetima prilagođavaju se radu fakulteta, a svi restorani SC-a Zagreb nastavljaju s radom po u uobičajenom radnom vremenu od utorka, 18. travnja.

Rijeka 

Restoran Kampus u Studentskom naselju Trsat radit će 16. i 17. travnja, na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak od 7 do 21 sat. Caffe pult tog restorana za Uskrs neće raditi, a u ponedjeljak će raditi od 7:30 do 19:30 sati. Pizzeria je u restoranu Kampus zatvorena oba dana. 

Restoran Mini u Studentskom naselju I.G. Kovačić i na Uskrs i na Uskrsni ponedjeljak bit će otvoren u razdoblju od 7 do 21 sat, ali Pizzeria također neće raditi. Restoran Index, kao i ostali bistroi u sklopu riječkih fakulteta, neće raditi 16. i 17. travnja.

Izdvojeni članak

Otkrivamo kada se otvara desna linija menze u Studentskom centru

Osijek 

Na Veliku subotu, 15. travnja, svi objekti osječkog Studentskog centra bit će otvoreni do 14 sati. U nedjelju za Uskrs, neće raditi niti jedna menza u Osijeku, dok će 17. travnja na Uskrsni ponedjeljak biti otvoren samo restoran Gaudeamus i to od 10 do 15 sati.

Varaždin 

Prema u dogovoru s varaždinskim Studentskim zborom doma utvrđeno je da će tamošnja menza za Veliki petak raditi do 20 sati, a na Veliku subotu od 10 do 16 sati. 

U nedjelju, na Uskrs, menza neće raditi, a u ponedjeljak će radno vrijeme menze biti od 12 do 20 sati.

Split 

Restorani splitskog SC-a svoj će rad za predstojeći blagdan uskladiti s radom svih sastavnica Sveučilišta u Splitu s tim da će u petak, 14. travnja raditi restoran Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije do 15.00 sati i restoran Indeks do 19.30 sati. 

Svi restorani ponovno počinju s radom u utorak, 18. travnja.