Pretraga

Raspisan natječaj za dodjelu nagrada diplomskim i završnim radovima s područja osiguranja

A- A+

Hrvatski ured za osiguranje raspisao je natječaj za dodjelu nagrada najboljim znanstvenim, diplomskim i završnim radovima s područja osiguranja. Natječaj je otvoren do 1. listopada 2017., a deset dana nakon tog roka, bit će poznati dobitnici vrijednih novčanih nagrada.

Natječaj HUO-a raspisan je s ciljem promicanja znanstvene misli o osiguranju te poticanja studenata na bavljenje osiguranjem u njihovom akademskom radu, čime se želi doprinijeti kako unaprjeđenju tako i boljem poznavanju djelatnosti osiguranja, njezine vitalne uloge u podržavanju i poticanju ekonomskog rasta i društvenog razvoja, napose u uvjetima današnjih društvenih izazova.

Pravila natječaja

Za nagrade konkuriraju samo radovi objavljeni na hrvatskom jeziku predani u roku i u skladu s uputama definiranima ovim natječajem. Rad koji se prijavljuje za jednu od nagrada treba se tematski baviti osigurateljnom problematikom, pokazati adekvatno znanje o sadržajima vezanim uz temu, te vladanje odgovarajućom metodologijom i poznavanje stručne literature. 

Nagrada Hrvatskog ureda za osiguranje za najbolji znanstveni rad podrazumijeva prijavu neobjavljenog znanstvenog rada napisanog iz multidisciplinarnog područja osiguranja i poslovanja društava za osiguranje, uz zadovoljavanje svih svojstava znanstvenog rada. Prema opsegu, rad koji se prijavljuje smije imati od 15 do 20 stranica. Može se prijaviti rad nastao kao rezultat rada jednog, a najviše troje autora. U tom se slučaju nagrada dijeli. Rad koji se prijavljuje treba biti napisan prema uputama u privitku. 

Nagrade Hrvatskog ureda za osiguranje za najbolji diplomski i završni rad podrazumijevaju prijavu obranjenih i ocijenjenih diplomskih ili završnih radova u razdoblju od 01.10.2016. godine do 30.09.2017. godine. Diplomski i završni radovi trebaju biti napisani iz multidisciplinarnog područja osiguranja i poslovanja društava za osiguranje. 

Pravo natjecanja za nagrade imaju svi zainteresirani iz svih znanstvenih područja odnosno svih studijskih usmjerenja. Natječaj je otvoren do 01.10.2017. godine. Pristigli radovi se ne vraćaju.

Vrijedne nagrade 

Odluka o dodjeli nagrade bit će objavljena do 10.10.2017. godine na mrežnim stranicama Hrvatskog ureda za osiguranje, a ured ima pravo na temelju mišljenja Prosudbenog povjerenstva za dodjelu nagrade ne dodijeliti nagradu ako na natječaj ne pristignu dovoljno kvalitetni radovi. 

A nagrade koje se na ovom natjecanju mogu osvojiti, vrlo su vrijedne. Najbolji znanstveni rad dobiva novčanu nagradu u iznosu od 7.000 kuna, te objavu rada. Najbolji diplomski rad bit će nagrađen s 5.000, a najbolji završni rad s 3.000 kuna, te pohađanje seminara u organizaciji CEDOH-a.
Profitirati od prijave na natječaj mogu čak i radovi koji nisu nagrađeni, jer im se ostavlja mogućnost objave sažetka, dijela ili cijelog rada na stranici HUO-a. 

Za prijavu je na adresu Hrvatski ured za osiguranje, Martićeva 73/1, HR-10000 Zagreb potrebno poslati: ispunjenu prijavnicu, rad s kojim se kandidat javlja na natječaj u tiskanom obliku (1 primjerak) i u elektroničkom obliku na CD-u/DVD-u (rad također poslati i na adresu [email protected] ). Za nagrade za diplomski i završni rad dodatno je potrebno poslati podatke o mjestu i vremenu obrane rada, zajedno s ocjenom te životopis s točnom adresom kandidata. 

Detaljne upute o tome kako rad treba izgledati možete vidjeti u dokumentu u nastavku.

Natječaj Za Dodjelu Nagrada Hrvatskog Ureda Za Osiguranje by srednja.hr on Scribd