Pretraga

Raspisan natječaj za dodjelu stipendija NZPUSS-a

A- A+

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu raspisala je natječaj za najmanje 400 stipendija. Iznos stipendije je 10.000 kuna za svakog studenta, a isplaćuje se kroz 10 mjeseci akademske godine. Iznimka su pripadnici romske nacionalne manjine gdje se studentima poslijediplomskih studija isplaćuje godišnji trošak studija u najvećem iznosu od 17.000 kuna. Natječaj je otvoren do 9. siječnja 2017.

Foto: Srednja.hr

Stipendije NZPUSS-a u 1. kategoriji dodjeljuju se studentima koji su upisani u studijske programe navedene na listi deficitarnih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje: računarstvo, strojarstvo, elektrotehnika, matematika, fizika, doktor medicine, farmacija, logopedija, rehabilitacija, anglistika te germanistika.

Izdvojeni članak

Grad Zadar raspisao natječaj za ukupno 115 stipendija za učenike i studente

Uz deficitarna zanimanja, stipendije će se dodjeljivati i studentima – osobama s invaliditetom, studentima – pripadnicima romske nacionalne manjine, studentima– aktivnim kategoriziranim sportašima, studentima koji su do punoljetnosti bili smješteni u domove socijalne skrbi ili udomiteljske obitelji te studentima preddiplomskog studija glazbenih i umjetničkih studijskih programa u Hrvatskoj – nadarenim mladim umjetnicima.

Zaklada će stipendije dodjeljivati u iznosu od 10.000 kuna za svakog studenta koji ostvari pravo na dodjelu stipendije, osim u kategoriji za pripadnike romske
nacionalne manjine gdje se za studente poslijediplomskih studija isplaćuje godišnji trošak studija u najvećem iznosu od 17.000 kuna. Novčani iznos isplaćivat će se u mjesečnim obrocima, u razdoblju od 10 mjeseci tijekom akademske 2016./2017. godine.

Prijave za dodjelu stipendija Zaklade podnose se elektronički kao i na propisanom posebnom obrascu za svaku kategoriju stipendije, od 9. prosinca 2016. godine do 9. siječnja 2017. godine do 12 sati.


ODLUKA o Raspisivanju Natječaja Za Dodjelu Studentskih Stipendija 2016/2017 by srednja.hr on Scribd