Pretraga

Šibenik dobiva studentsku menzu! Ministar odobrio milijun kuna za uređenje

A- A+

Studenti Veleučilišta u Šibeniku dobivaju menzu! Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović je odobrio milijun kuna za financiranje studentskog restorana na Baldekinu te službeno potpisao odluku. Kako su studenti šibenskog Veleučilišta dulji period bili u nemilosti privatnih pružatelja usluga, koji su na principu ‘vruće-hladno’ iskazivali interes za posluživanje subvencionirane prehrane, ovakva odluka, zasigurno će biti pozitivan šok. Radovi na uređenju menze, trebali bi biti gotovi do rujna, kada bi se ista trebala otvoriti.

Foto: srednja.hr

Šibensko Veleučilište dobiva menzu, budući da je prošli tjedan ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović potpisao odluku, kojom će njegov resor financirati milijun kuna za opremanje. Nakon nedavne vijesti da Šibenik od iduće akademske godine dobiva novi i jedinstveni studij u Hrvatskoj, onaj energetike, pristigla je još jedna lijepa vijest za studentariju ovog dalmatinskog grada. Detaljnije nam je okolnosti, kroz priopćenje pojasnila vršiteljica dužnosti dekana Veleučilišta u Šibeniku Anita Grubišić.

Izdvojeni članak

Šibenski studenti zbog vlasnika restorana mjesecima gladni, no ubrzo dobivaju svoju prvu menzu

Na jesen se otvara menza

Odluku, kojom se otvara nova stranica u studentskom životu šibenskih fakultetlija ministar Jovanović je službeno potpisao 10. veljače. No iznos, od milijuna kuna ipak nije dovoljan da se otvori menza.

– Ovom Odlukom se stvaraju preduvjeti za pokretanje projekta uređenja studentskog restorana u Šibeniku. Da podsjetimo, restoran će biti uređen u prostoru veličine 146 metara kvadratnih na adresi Trg Andrije Hebranga 24 na Baldekinu koji je Agencija za upravljanje državnom imovinom već ranije dodijelila Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta za potrebe Studentskog centra Šibenik. Prema izrađenom idejnom rješenju, ukupna vrijednost radova se procjenjuje na oko 1.840.000,00 kn. Ostatak potrebnih sredstava će osigurati Veleučilište dok će Studentski centar financirati izradu dokumentacije i ishođenje dozvola, stoji u priopćenju koje potpisuje v.d. dekana Anita Grubišić.

Radovi na menzi, počinju skoro, dok se završe proceduralne predradnje.

– Proces izrade potrebne dokumentacije je već u tijeku te se očekuje da će ona biti spremna do početka travnja čime će se stvoriti preduvjeti za pokretanje postupka javne nabave najpovoljnijeg izvođača radova. Dovršetak radova i otvaranje restorana očekuju se na jesen ove godine, na zadovoljstvo svih studenata Veleučilišta u Šibeniku koji su se zalagali za ovakvo trajno rješenje problema studentske prehrane u Šibeniku, pojašnjeno je u priopćenju.

Izdvojeni članak

Studij energetike starta od jeseni u Šibeniku

U Studentskom zboru oduševljeni – borba za regulaciju prehrane ovom Odlukom prestaje

Već smo napomenuli, kako su za subvencioniranu studentsku prehranu u Šibeniku, do sada vršili privatni pružatelji usluga. To ne bi bilo ništa čudno, da suradnju nisu, unutar samo jedne akademske godine, otkazivali jedan do dva pružatelja usluga, o čemu smo pisali.

Studentski zbor Veleučilišta u Šibeniku, na čelu s Matijom Blaće se pokušao takvoj samovolji oduprijeti, a nakon ove pozitivne Odluke MZOS-a, na svojoj su Facebook stranici objavili sljedeće:

‘USPJELI SMO!!!

MINISTAR JE POTPISAO ODLUKU ZA STUDENTSKI RESTORAN!!!

Studentski zbor je proteklih godinu dana radio na cilju reguliranja pitanja studentske prehrane i oduševljeni smo što se stvari konkretno rješavaju na najbolji način za sve nas – uređenje našeg vlastitog studentskog restorana, na lokaciji koja nam svima najviše paše, u kojem možemo direktno utjecati na ponudu i kvalitetu i iz kojeg nas nitko ne može istjerati kad krene sezona ili nešto slično. Proces javne nabave kreće za manje od mjesec dana, a izgradnja odmah po njenom završetku. Predviđen datum otvaranja je rujan. Kasnije nego što smo se nadali, ali jedna je stvar sigurna – sad se proces više ne može zaustaviti!