Pretraga

Šibenski studenti zbog hladnoća do daljnjeg ostaju bez kuhanog obroka

A- A+

Iako meteorolozi naglašavaju kako su temperature u Dalmaciji sasvim uobičajene za ovo doba godine, tamošnju populaciju one su iznenadile ponajviše zbog puknuća vodovodnih cijevi u nekim područjima. Sličan problem ima i Studentski centar Šibenik, koji zbog problema s vodovodom ove vrste studentima do daljnjeg neće posluživati kuhanu hranu.

foto:srednja.hr

Povratak s praznika šibenskim studentima neće baš biti najugodniji. Zbog ekstremnih hladnoća koje su okovale Dalmaciju, brojni su objekti ostali bez vode uslijed puknuća ili zaleđivanja vodovodnih cijevi. Jedan od njih je i Studentski centar Šibenik koji studente obavještava kako će im se do daljnjega posluživati samo nekuhana hrana.

Izdvojeni članak

Koprivničkim studentima omogućena subvencija hrane, no prijevoz do restorana preklapa se s predavanjima

– Uslijed iznimno niskih temperatura smrzle su se vodovodne instalacije i onemogućena nam je isporuka pitke vode, što je uzrokovalo izostanak toplih obroka u ponudi. Molimo poštovane studente i ostale korisnike usluga restorana ‘SKVUŠ’ za strpljenje i razumijevanje. Restoran ‘SKVUŠ’ će raditi svoje redovno radno vrijeme, kao i do sada, no dok se ne otkloni kvar u ponudi jela biti će samo bureci, sendviči, hamburgeri, voće, kolači i kompoti, stoji u obavijesti SC-a Šibenik.

Iako je osoblje Studentskog centra učinilo sve da otkloni kvar, do daljnjeg u kuhinji nije moguće spremati kuhanu hranu.

– U noći s 8. na 9. siječnja 2017. godine zbog iznimno niske temperature smrznule su se vodovodne instalacije i onemogućena nam je isporuka pitke vode. Tijekom dana pokušali smo otkloniti kvar, no bezuspješno. Također, pokušali smo iznaći i druge načine kako da studentima omogućimo tople obroke, no sukladno zakonskoj regulativi RH isto nije moguće provesti u kratkom roku, kazala je ravnateljica Nella Slavica za portal skvus.hr i zamolila studente za razumijevanje.