Pretraga

Studentica naišla na negodovanje jer je preko Hubbuba prikupila novac za studij na Oxfordu

A- A+

Budući da se nikako nije mogla zaposliti da zaradi novac za studij na Oxfordu, 26-godišnja Emily-Rose Eastop pokrenula je kampanju na internetskoj stranici Hubbub. Skupila je preko 26,5 tisuća funti zahvaljujući kojima može platiti magisterij kognitivne i evolucijske antropologije na prestižnom britanskom sveučilištu.

www.tab.co.uk

Dok većina studenata pronađe posao kako bi zaradili potrebnu količinu novca za nastavak školovanja, Emily-Rose Eastop to nije pošlo za rukom. Kako ova 26-godišnja Britanka nije mogla pronaći posao, odlučila se na pokretanje kampanje na web stranici Hubbub kako bi magistrirala kognitivnu i evolucijsku antropologiju na Oxfordu, piše The Tab.

Izdvojeni članak

Bivši student donirao Sveučilištu Yale 250 milijuna dolara

Skupila preko 26,5 tisuća funti

Emily-Rose je diplomirala prije četiri godine na fakultetu Magdalen te je uz to hula-plesačica i pjevačica. No u nastojanju da nađe posao i sama zaradi za magisterij, kako 26-godišnjakinja tvrdi, svaka joj je zamolba za posao bila odbijena. Stoga je pokrenula kampanju ‘Get ‘ER to Oxford’ na Hubbubu zahvaljujući kojoj je skupila i više nego dovoljno novca za povratak na studij. Ukupno je od donacija prikupila 26 525 funti, a donori su joj poklanjali od jedne pa sve do 6 225 funti.

Budući da vodi anti-pseudoznanstvenu Facebook stranicu koja broji oko 79 tisuća lajkova, vrlo lako je osigurala i financijsku pomoć nekolicine vodećih stranih znanstvenika.

Mlada Britanka se našalila na svom Facebook profilu kako je višak prikupljenog novca potrošiti ‘na ukusna vina i kavijar…nekoliko potrebnih stvari za život’.

Izdvojeni članak

Više od 130 savskih studenata doniralo matične stanice Udruzi Ana Rukavina

Gnjevni komentari na kampanju

Eastop se vraća na Oxford, ali će magistrirati na Wadhamu. Među donorima koji su se malo više ‘isprsili’ nalazi se glazbenik Simon Rattle koji joj je poklonio tisuću, te psiholog s Harvarda Steven Pinker 250 funti. Od jednog američkog profesora kognitivne znanosti dobila je 500 funti.

Djevojka je odlučila pisati blog preko kojega će svi njeni donori moći pratiti njen napredak, a svima onima koji su joj donirali preko 500 funti na kraju akademske godine poslat će kopiju svog završnog rada.

Uz mnogobrojne dobročinitelje koji su joj omogućili magisterij, Emily-Rose je naišla i na one gnjevne koji su joj ostavljali komentare kako je trebala pronaći posao ili tražiti zajam, a ne prikupljati novac za sebe na ovakav način. Drugi su se okomili na 26-godišnjakinju jer se sama naziva znanstvenicom te ju okarakterizirali kao tip osobe koji će sve probati u životu samo da dobije ono što želi, ali bez zavrtanja rukava.