Pretraga

Studentskim koracima: Radno vrijeme i pauze svih zagrebačkih menzi na jednom mjestu

A- A+

Imate pauzu na predavanju, između ispita ili dva dogovora, a ne znate je li u najbližoj vam menzi vrijeme ručka, večere ili pauze – situacija u kojoj se bar jednom našao svaki student. No ne morate se više dovoditi u takav položaj. Na jednom mjestu vam donosimo radna vremena svih zagrebačkih menzi odijeljena po doručku, ručku i večeri kako biste u svakom trenutku znali hoće li vas u kojem restoranu dočekati zatvorena vrata, pauza ili ukusan obrok.

Foto: srednja.hr

Zagrebački studenti na raspolaganju imaju 16 menzi i jednu blagovaonu u kojima mogu po povoljnijim cijenama jesti sendviče, slastice i kuhane obroke. Svaki od tih objekata ima svoje radno vrijeme te različite termine za doručak, ručak i večeru. Međutim, često se dogodi da studente dočekaju zatvorena vrata menzi jer je u tijeku pauza ili je završilo radno vrijeme. Da vam se ne bi dogodilo isto, na jednom mjestu smo objedinili rasporede i radna vremena svih menzi u gradu.

Menze u sklopu studentskih domova

Unutar tri studentska doma u Zagrebu nalaze se menze. SD Ante Starčević jedini je veći dom kojeg nastanjuju studenti, a da nema restoran, međutim menza na Cvjetnom stanarima je sasvim blizu. Navedene tri menze u sklopu domova  u ponudi imaju i doručak, ali i rade vikendom. Stoga provjerite kako su obroci po terminima odijeljeni kao i kada su vrata restorana zatvorena zbog pauze zaposlenika.

Radno vrijeme menzi u studentskim domovima

Savska i privatne menze

Dvije linije te brza menza na Savskoj 25, odnosno u prostorijama Studentskog centra u Zagrebu, jedini je studentski restoran koji nije vezan ni uz jedan dom ili fakultet. Od 15 menzi koliko ih hrvatska metropola ima, njih četiri su privatne: Odeon, Superfaks, Cassandra i VeMaG. Provjerite po kojem radnom vremenu rade.

Radno vrijeme privatnih menzi i SC-a

Fakultetski restorani i blagovaone

U sklopu osam zagrebačkih fakulteta te kampusa Borongaj nalaze se studentski restorani ili blagovaone kojima upravlja Studentski centar. Radi se o Ekonomskom fakultetu, Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Veterini, Šumarskom i Agronomskom fakultetu, Medicinskom fakultetu, Akademiji likovnih umjetnosti te blagovaoni na Tekstilno-tehnološkom fakultetu.

Vikendom nijedna od ovih menzi ne radi, kao ni blagdanom, jer istim danima nema predavanja pa ni studenata na fakultetima.

Radno vrijeme menzi na fakultetima