Pretraga

Studentskim koracima: Zagrebačke lokacije na kojima ostvarujete popust uz predočenje X-ice

A- A+

Studentska populacija uživa brojne pogodnosti po hrvatskim gradovima za koje su ostali stanovnici uskraćeni, a jedan od najdarežljivijih gradova svakako je Zagreb. Stoga se studenti jeftinije hrane, služe javnim prijevozom, ali i odlaze na predstave, filmove ili kupuju po dućanima. Provjerili smo po najpopularnijim zagrebačkim lokacijama na kojima su studenti redoviti gosti gdje ostvaruju određeni popust uz predočenje X-ice i o kolikom se popustu radi.

Uz predočenje X-ice studenti diljem Hrvatske ostvaruju pravo na određene popuste, a kao najveće beneficije ističu se subvencionirana prehrana, pravo na smještaj u dom ili jeftinije korištenje javnog prijevoza. Međutim, postoje i brojne lokacije po većim gradovima na kojima studentska populacija također ostvaruje popuste poput kazališta, kina, tečajeva, muzeja ili nekih trgovina. Zagreb je prepun takvih lokacija, a mi smo se bacili na potragu kako bismo doznali gdje sve studenti po metropoli prolaze povoljnije od ostalih građana kao i kolikom postotku popusta se radi.

Izdvojeni članak

Prodajom ili posuđivanjem X-ice činite kazneno djelo, no sankcije su nepoznate

Kazališta, muzeji i kina

– Zagrebačko kazalište mladih – ako je redovna cijena predstave 70 kuna, studenti će za iste naslove izdvojiti 30 kuna.

– Kerempuh – u satiričkom kazalištu Kerempuh studenti imaju mogućnost kupiti kupone (osam kupona 20 kuna) zahvaljujući kojima predstave od 70 kuna plaćaju po 45 kuna.

– Kazalište Knap – studenti imaju popust na sve predstave. Ako je cijena predstave 70 kuna, studenti će izdvojiti 50 kuna.

– HNK – u Hrvatskom narodnom kazalištu studenti se mogu pretplatiti i u tom slučaju ostvariti popuste i do 60 posto.

– Gavella – studenti mogu napraviti gavellinu karticu plus uz koji mogu ostvariti popust na predstave do 50 posto.

Izdvojeni članak

Student izbacio roditelje iz stana zbog korištenja njegove X-ice

– Muzej suvremene umjetnosti – studenti dobivaju popust uz predočenje X-ice od čak 50 posto.

– Muzej za umjetnost i obrt – cijena studentskih ulaznica uz predočenje X-ica je 20 kuna, a redovna cijena je deset kuna viša. No studenti Povijesti umjetnosti i Dizajna imaju besplatan ulaz.

– Klovićevi dvori – svi studenti ostvaruju pravo na popust, no bez fiksnog postotka nego ovisno o cijeni ulaznica.

– Cinestar – studenti u Cinestaru mogu izraditi Studentsku karticu te skupljati Index bodove za poklone u obliku DVD-a ili Studentskog Menija, a i pritom ostvaruju popust od nekoliko kuna za svaku projekciju.

– Kino Europa – ovisno o redovnoj cijeni ulaznica varira i studentski popust, no za svaku projekciju uštede nekoliko kuna.

Izdvojeni članak

Ostvarite pravo za veći iznos na X-ici


Vešeraji ove godine bez popusta

Budući da su studenti česti gosti u vešerajima, provjerili smo u poslovnicama na Heinzelovoj i Savskoj ulici nude li kakav popust za studente. Iz Heinzelove smo dobili odgovor kako su prijašnjih godina za studente imali povoljnije cijene, ali kako to neće biti slučaj ove godine, dok sa Savske tvrde da su im cijene jako niske za sve klijente, tako da nemaju prostora za dodatne popuste.

Knjižare, tečajevi i ostale lokacije

– Školska knjiga – na svim prodajnim mjestima studenti imaju popust od 20 posto na kupnju svih sveučilišnih izdanja kao i putem internetske prodaje.

– Algoritam – studenti ostvaruju popust od 10 posto uz predočenje indeksa na domaću i stranu beletristiku.

– Knjižnice grada Zagreba – popusti na članarine u Knjižnicama grada Zagreba.

– SRCE nudi besplatne tečajeve ili po povoljnijim cijenama za studentsku populaciju.

– SC Škola stranih jezika, Plesna škola, fitness, sportski tereni i dvorane.

– Beauty Balance – svi studenti imaju 30 popust na njegu lica, dok za egipatsku depilaciju ostvaruju popust od 20 posto isključivo uz kupon koji dobiju svake akademske godine u Zlatnoj karti.