Pretraga

Studentsku iskaznicu prvi put u Hrvatskoj dobio i jedan pas: Sada ima X-icu, ali ne i dom

A- A+

Dvogodišnja kujica Alenka iz Skloništa za napuštene životinje u Osijeku, postala je prvi pas u Hrvatskoj sa studentskom iskaznicom. Tu su joj iskaznicu uručili djelatnici Filozofskog fakulteta u Osijeku, koji je od utorka prvi pet friendly fakultet u Lijepoj našoj.

Alenka / foto: Facebook

A što uopće znači pet friendly? To znači da ako studirate i trebate do referade ili do knjižnice, vaš pas više neće morati čekati vezan ispred vrata nego će moći unutra.

Izdvojeni članak

Terapija ljubimcima kao pomoć studentima umjesto savjetovališta

– Naravno na predavanja neće moći psi osim ako se ne upišu na fakultet što nije nemoguće jer se naša azilantkinja Alenka danas preko štele upisala i dobila čak i iksicu!, kroz šalu objašnjavaju novonastalu situaciju na stranici Azil Osijek-volonteri.

Dalje na istoj stranici opisuju da im je sudeći po dobrodošlici kojom je Alenka dočekana među stundentima, ali i uposlenicama jasno zašto su se odlučili na ovaj korak.

Iz azila u svojoj objavi naglašavaju kako im je osvjetlala obraz jer je bila cool i pristojna prilikom uručenja X-ice.

foto: Facebook

Izdvojeni članak

Na zagrebačkoj Ekonomiji vas danas čeka mnoštvo sponzoruša

– Alenka je tako bila prava zvijezda, ali i osvjetlala obraz azilantima; bila je totalno kul, pristojna, raspoložena za sve ruke mazilice koje su se gurale oko nje, pet puta ponovila ulazak za potrebe snimanja i dala izjavu za medije u kojoj je zahvalila fakultetu ali i poručila svima kako je Osijek i njen grad i da joj se sve više sviđa živjeti u njemu, u prateće smajliće opisali su situaciju volonteri iz Skloništa za napuštene životinje u Osijeku.

Ipak uz sve počasti, Alenka je i dalje bez obitelji što će se, nadaju se iz prihvatilišta uskoro promijeniti.

– Drage sugrađanke i dragi sugrađani – Alenka ima iksicu ali nema dom, hoće netko od vas biti ta/j tko će joj ispuniti ipak najveću želju od svih?, pitaju se na kraju statusa.

https://www.facebook.com/azil.osijekvolonteri/photos/a.502090719953703.1073741828.502069763289132/927187567444014/?type=3&theater