Pretraga

U kninski studentski dom uloženi milijuni, a 8 godina od početka radova nije useljiv

A- A+

Prenamjenu bivših vojnih zgrada u studentski dom u Kninu financirala je EU, sa 16,7 milijuna kuna. Dodatna 4 milijuna dala je država, za opremanje interijera. Radovi su započeli pred osam godina, a trebali bi biti gotovi do kraja ove godine. Tako će 80 studenata, koliki je ležajni kapacitet, na useljavanje morati čekati još jednu godinu.

Screenshot: HRT

Još je u veljači obnašatelj dužnosti gradonačelnika Knina kazao kako bi radovi na milijunskom projektu ‘Studom’ u Kninu trebali biti završeni u ožujku ove godine. Iz gradske su Uprave tada kazali kako se nadaju da će studenti u listopadu dobiti ključeve soba i moći useliti.

Izdvojeni članak

Studenti kninskog veleučilišta od jeseni bi napokon trebali dobiti dom

Dom nije prilagođen osobama s invaliditetom, pa su potrebni dodatni radovi

No to se nije dogodilo, kako izvještava HRT. Adaptaciju dviju bivših vojnih zgrada financirala je Europa sa 16,7 milijuna kuna. Za opremanje interijera dodatnih je 4 milijuna kuna dala država i to tek nedavno. Radovi su trebali biti završeni još 2014., no nisu, a za kašnjenje Grad optužuje bivšeg izvođača radova s kojim je raskinut ugovor .

Rokovi su davno probijeni, dom će biti potpuno gotov do kraja godine, ali prijave za smiješaj u njemu ove godine neće biti raspisan.

– Bilo je određenih primjedbi udruga invalida koje su tražile da se pojedini ulazi i pojedini prolazi prilagode invalidima. To se sada ispravlja, rekao je za HRT vršitelj dužnosti gradonačelnika Knina Nikola Blažević.

Izdvojeni članak

[FOTO] Otvoren studentski dom u Karlovcu: Poznata i lista ljudi koji su dobili mjesto u njemu

Natječaj će biti raspisan tek za sljedeću akademsku godinu

Studentima Veleučilišta u Kninu ovaj dom bi značio puno, i to ne samo iz financijskih razloga.

– Značilo bi dosta, ne samo iz financijskih razloga. Čisto zbog nekih briga koje sada imam, a u domu ne bi imala, tipa ako se pokvari grijanje ili tako nešto, popravit će netko drugi, a ne moram ja tražiti osobu za popravak, kazala je za HRT Lucija Jurić, studentica iz Splita.

Investitor je i donio odluku kako će dom biti prepisan na Veleučilište.

– Dom neće donijeti samo podizanje studentskog standarda, vjerujem da će donijeti i podizanje razine kulturnog života u našem gradu, kazala je za HRT Lovorka Blažević, v.d. dekana Veleučilišta ‘Marko Marulić’.

Smještajni kapacitet trebao bi biti 80 ležaja, a projekt ‘Studom’ bit će zaključen tek osam godina nakon što je pokrenut. Natječaj za smještaj u kninskom domu bit će raspisan tek za iduću akademsku godinu.