Pretraga

U Varaždinu otvorena najmodernija menza u državi

A- A+

U Varaždinu je u ponedjeljak otvorena menza u sklopu tamošnjeg Studentskog centra. Ovo je drugi studentski restoran u spomenutom gradu, a ima kapacitet 300 sjedećih mjesta namijenjenih fakultetlijama, a uz to i 60 njih za a la carte goste te terasu sa 152 sjedeća mjesta. Izgradnju menze su financirali Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Sveučilište u Zagrebu, kojem pripadaju varaždinski fakulteti te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, budući da je zgrada niskoenergetskog karaktera.

Studentski centar u Varaždinu od ponedjeljka je bogatiji za još jedan studentski restoran i to izgrađen po najmodernijim principima. Zgrada je niskoenergetskog karaktera, a zanimljivo je i to da studenti mogu unutar nje na monitorima pratiti pripravu hrane u kuhinji.

Izdvojeni članak

Studentski dom u Varaždinu ne može nastaniti ilegalac, a u Servis se kratkotrajno mogu učlaniti i maturanti

Inače izgradnju menze su financirali Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Sveučilište u Zagrebu pod čijim su ‘krovom’ varaždinski fakulteti te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Obzirom na brojnost studenata u Varaždinu, restoran kapaciteta velikih 300 sjedećih mjesta nije nimalo pretjeran.

– U Varaždinu studira oko 2500 redovnih studenata, a još toliko ih je izvanredno, dok ih u studentskom domu pak boravi 286. Stoga evo samo jučer, u novoj je menzi posluženo 570 obroka, što sugerira kakve su potrebe, rekao nam je ravnatelj Studentskog centra u Varaždinu Nenad Milijaš.

Interijer izgleda impresivno, u što se možete uvjeriti na fotografiji, a zanimljivost menze je i u tome, što studenti uz pripravu hrane, na jednom od monitora mogu pratiti i potrošnju energije u ovoj ‘štedljivoj’ zgradi.