Pretraga

Upravitelj SC-a Split: Za sve koji su ugroženi ili su im izgorjeli objekti imamo smještaj i hranu

A- A+

Požari i dalje bijesne oko Splita te su vatrogasne snage iz svih dijelova Hrvatske aktivirane u njegovu gašenju. Sinoć je bila besana noć za mnoge stanovnike prigradskih splitskih naselja, gasitelje, ali i za 15-ak djelatnika SC-a Split. Naime, kako nam pojašnjava ravnatelj tamošnjeg Studentskog centra Stenko Dell’orco, kada su shvatili da stvari izmiču kontroli, organizirali su prvo hranu, a danas su otvorili i smještajne kapacitete za sve kojima će biti neophodni.

Jezivi kadrovi iz Splita| prema navodima autora kuća je spašena i svi su dobro!

Ravnatelj splitskog SC-a nam govori i kako je već najavljeno da će 178 vatrogasaca, koji su iz svih dijelova Hrvatske došli gasiti požar, spavati u domu, a organizirana su im i sva tri objeda.

Podijelili više od tisuću sendviča i oko 2.000 boca vode

Izdvojeni članak

Ekskluzivni video s Cvjetnog nekoliko minuta nakon početka požara

– Sinoć negdje oko 10 sati kada su stvari izmakle kontroli, Studentski centar je odlučio se organizirati i pomoći. Povukli smo ljude, koji su završili svoj rad u menzama,  koje prestaju s radom 15. srpnja. Organizirali smo se na način da smo pokupili svu moguću hranu koja nam je preostala u restoranima, nazvali smo par pekara koje su u tom trenutku imale kruha i već oko 10 i 30 smo počeli raditi sendviče. Vodu smo uzeli iz svih osam restorana koje imamo te smo skupili negdje oko 2.000 boca. Sve smo to posložili u naša dostavna vozila i odvezli na požarište, gdje smo dijelili vodu zajedno sa sendvičima do negdje jedan i po iza ponoći, iscrpno nam sinoćnje događaje opisuje ravnatelj splitskog SC-a Stenko Dell’orco.

Osim toga, Studentski centar je aktivirao i svoje smještajne kapacitete, koje će već danas koristiti gasitelji koji su u Split pridošli u pomoć, iz svih dijelova zemlje.

– Dali smo doznanja gradonačelniku da možemo u svakom trenutku ponuditi prenočište za 500 osoba. Danas nam dolazi 178 vatrogasaca i svih ostalih gasitelja požara na spavanje. Uz to, bit ćemo i dalje otvoreni pružiti utočište svakome onome kome je izgoren objekt ili mu je potreban smještaj. Tako da svi takvi slobodno mogu doći kod nas na smještaj, objašnjava Dell’orco.

Kuhinja organizirana, a hrana i piće će se opet nositi na požarište ako bude trebalo

Ravnatelj splitskog SC-a apelira da se ugroženi ne libe zakoračiti u prostorije SC-a. Uz smještaj i hrana se vrlo brzo može pripraviti.

– Organizirali smo kuhinju i spremni smo u svakom trenutku nahraniti bilo koga i ručkom i večerom i doručkom, rekao nam je Dell’orco te dodao kako su atento cijelo vrijeme te da su spremni na svaki poziv djelovati u roku 15 minuta.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Maturant izazvao požar na južnoj strani Save!

Kako rekosmo danas će sigurno 178 ljudi koristiti smještajne kapacitete SC-a Split, no ravnatelj nam na kraju ponavlja da ga mogu koristiti i drugi kojima je ugrožen krov nad glavom.

– Ostaje poziv za ugrožene jer mi u svakom trenutku možemo zbrinuti preko
500 osoba u jednom hipu. I dalje smo otvoreni za sve one koji imaju problema, ne mogu se vratiti, imaju izgorene stanove, kuće, imaju bojazan ili bilo što, mi nudimo smještaj pa i apratmanski za obitelji, objašnjava Stenko Dell’orco.

Zlu ne trebalo, ali ako situacija bude kritična i večeras, u SC-u se spremaju na dijeljenje hrane i pića.

– Vodu smo već nabavili i spremni smo ponovno za bilo kakvu pomoć. Naša menza samo na kampusu ima kapacitet 4.500 obroka, što znači da u svakom trenutku to možemo dignuti i u roku sat vremena spremiti jako puno objeda, zaključuje Dell’orco.

https://www.facebook.com/damira.kalajzic/posts/10155623079464571?pnref=story