Pretraga

[VIDEO ANKETA] Rijetki su studenti EFZG-a koji su imali hrabrosti komentirati slučaj ‘Referada na Facebooku’

A- A+

Slučaj ‘Referada na Facebooku’ uzburkala je strasti većeg dijela hrvatske javnosti, no rijetko tko se među studentskom populacijom usudio javno komentirati kažnjavanje studentica EFZG-a zbog objava na Facebooku. Pogotovo je taj broj malen među onima koji pohađaju zagrebačku Ekonomiju. Međutim, pošlo nam je za rukom ohrabriti pokojeg studenta i studenticu da javno iskažu svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo referadom, kao i da otkriju svoj stav po pitanju stegovnih mjera koje je Povjerenstvo odredilo za njihove kolegice.

Foto: Srednja.hr

Voditelj studentske referade Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Rober Fišić pokrenuo je stegovni postupak protiv tri studentice koje su na Facebooku objavile nekoliko komentara kojima su izrazile svoje nezadovoljstvo radom referade na svom fakultetu.

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA] Najupečatljiviji komentari oko kažnjavanja studentica EFZG-a zbog objava na Facebooku

Zbog učinjenoga, djevojkama je Stegovno povjerenstvo EFZG-a odredilo kazne u obliku opomena pred isključenje kao i zabrane polaganja svih ispita u razdoblju od šest, devet i 12 mjeseci.

Uz pitanje je li Fakultet imao pravo odrediti kaznu za nešto što je objavljeno na društvenoj mreži i nije obuhvaćeno njihovim Pravilnikom o stegovnoj odgovornosti studenata, postoji mogućnost da je Stegovno povjerenstvo prekršilo Pravilnik na kojega su se pozivali  pri određivanju mjera.

Stoga smo upitali nekoliko studenata zagrebačke Ekonomije da javno progovore o radu referade, svom zadovoljstvu ili nezadovoljstvu, kao i da iskažu svoj stav po pitanju kažnjavanja kolegica zbog komentara objavljenih na Facebooku.

U video anketi ispod pogledajte izjave rijetkih koji su imali dovoljno hrabrosti da pred kamerama otkriju svoje mišljenje.

Također ispod sudjelujte u našoj anonimnoj anketi na temu kažnjavanja studenata zbog objava na društvenim mrežama.

Poslušajte neslužbenu himnu Ekonomskog fakulteta – Slučaj Referada