Pretraga

VIDEO: Pogledajte kako se danas pratila sjednica Sabora na Fakultetu političkih znanosti

A- A+

Buran dan u Saboru danas je mnoge prikovao za male ekrane i live streamove. Glasovalo se o (ne)povjerenju ministru Mariću, predsjednik Sabora Božo Petrov podnio je ostavku, u Saboru se pljeskalo, žamorilo, a političkoj krizi u zemlji ne nazire se jasan kraj. Cijelu situaciju pratili su i studenti Fakulteta političkih znanosti, prikovani uz mali ekran na porti u predvorju Fakulteta.

Foto: Željko Poljak

U videu koji je objavio Fakultet političkih znanosti na svojoj službenoj Facebook stranici, dobili smo u uvid u atmosferu na FPZG-u tijekom današnje burne sjednice Sabora. Naime, uoči glasovanja o opozivu ministra financija Zdravka Marića, na porti FPZG-a stvorila se poprilična gužva. Tridesetak studenata okupilo se u predvorju Fakulteta, napeto prateći ishod glasovanja u Saboru.

Kako na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu studiraju budući politolozi i novinari, ne iznenađuje njihov velik interes za aktualna politička događanja. Kako doznajemo od studenata FPZG-a, nije rijetkost da se okupljaju pred TV-om na porti u predvorju prilikom prijelomnih političkih događaja. Tako se i prošle godine na malom ekranu FPZG-a pratio pad Vlade Tihomira Oreškovića.

Foto: Željko Poljak