Pretraga

[VIDEO] Studenti Filozofskog i Hrvatskih studija glasno izviždali govor rektora Borasa!

A- A+

Filozofski fakultet danas je svečanom sjednicom obilježio svoj dan. Ovogodišnji Dan Filozofskog fakulteta po mnogočemu je poseban, no svečani događaj ipak je obilježen pojavljivanjem rektora Sveučilišta Damira Borasa i njegovim 14-minutnim govorom koji su studenti Filozofskog – izviždali. Donosimo video rektorova izviždanog govora.

Studenti Filozofskog fakulteta izviždali govor Damira Borasa | Foto: Dora Kršul

Filozofski fakultet danas je obilježio svoj dan. Domaćin svečanog događaja bila je nova dekanica Filozofskog Vesna Vlahović-Štetić sa svojim prodekanima. Nakon kratkog uvodnog obraćanja dekanice na samom početku svečanosti, okupljenima se obratio i rektor Sveučilišta Damir Boras.

Izdvojeni članak

Filozofski fakultet u Zagrebu konačno odabrao novu dekanicu

S prvom izgovorenom riječi rektora Borasa, sa samog kraja dvorane krenulo je glasno zviždanje studenata Filozofskog fakulteta, koji su razvili i veliki transparent ‘Filozofski je naš’. I dok je Boras govorio o svim uspjesima Sveučilišta, o spremnosti na dijalog sa svima koji poštuju sveučilišne vrijednosti i koji su tolerantni, studenti su zviždali. Zanimljivo, Boras s titulom antikomunikatora godine, danas je pozvao na dijalog.

Rektor u svom 14-minutnom govoru nije ostao imun na zvižduke studenata Filozofskog, kojima su se pridružili i nezadovoljni studenti Hrvatskih studija. S govornice je ušao u raspravu sa studentima koji su zviždali i dobacivali, što ga je navelo da u trenutcima gubi nit u svom govoru. Kada se zviždanje umirilo, rektor je govorio o financiranju Sveučilišta, zadržavanju 65+ zaslužnih nastavnika u sustavu, a po završetku, i na mjesto je ispraćen zvižducima. Osim toga, rektor nije bio zadovoljan niti ‘izložbom’ satiričnih postera o njemu samome na Filozofskom, a više o tome pročitajte OVDJE.

Podsjetimo, rektor je do prošle akademske godine bio zaposlenik Filozofskog fakulteta, ali je manevrima kozmičkih razmjera prešao na Učiteljski i Grafički fakultet, gdje je dobio dozvolu za produženje rada nakon 65. godine života.

Nakon rektora, govor je održala dekanica Vlahović-Štetić i ispričala se za zviždanje studenata, no isto tako, utvrdila je kako je i ovo – Filozofski.

U nastavku pogledajte cjelovitu snimku današnjeg govora rektora Damira Borasa na Filozofskom fakultetu.

Na sljedećim poveznicama pročitajte ostale vijesti vezane uz ovu temu: 

Povratak biblijskim vrijednostima: Boras na križnom putu Filozofskog strgao poster ‘Napoleon Borasparte’

Pogledajte maestralan govor dekanice Filozofskog: ‘Ovo je novi početak u životu fakulteta’