Virovitica dobila studij računarstva, predavanja kreću na jesen

Nova akademska godina na Visokoj školi u Virovitici bit će bogatija za jedan novi studij. Radi se o preddiplomskom stručnom studiju Računarstva i smjeru programskog inženjerstva. U stvaranje i osmišljavanje studijskog programa uključili su se i poslodavci iz ICT sektora, pa studentima nakon diplome ne bi trebao biti problem naći posao.

vsmti.hr

Računarstvo će se od ovog listopada studirati i u Virovitici, na novom preddiplomskom stručnom studiju Računarstva, smjer programsko inženjerstvo. Nakon dobivanja diplome virovitički studenti ne bi trebali imati problema sa zapošljavanjem, jer su u osmišljavanju studijskog programa sudjelovali i poslodavci iz ICT sektora, prenosi vsmti.hr.

TEHNIČKA ŠKOLA VIROVITICA

Među brojnim ostalim znanjima, studenti bi trebali usvojiti osnove objektno-orijentiranog programiranja, programiranja u .NET okolini, osnove web programiranja, s posebnim naglaskom na skriptne programske jezike, ali i programiranje mobilnih aplikacija, te korištenja CMS sustava. Posebnost je studija i kolegij ‘Ekonomika startup poduzeća’, u kojem se studenti susreću s ekonomskim i pravnim aspektom osnivanja vlastitog start-upa. 

Svaki će student novog studijskog smjera u Virovitici u nekom od Cloud rješenja pohranjivati sve svoje studentske vježbe i projekte, i na taj način kreirati vlastiti portfolio, koji može biti korišten u fazi zapošljavanja i predstavljanja budućim poslodavcima. Sve detalje studijskog programa kao i detaljne informacije u studiju možete pronaći ovdje.

Odgovori