Pretraga

Župna obavijest: Dva najveća sveučilišta u državi pozivaju na misu zahvalnicu za kraj predavanja

A- A+

Povodom završetka akademske godine, na Sveučilištu u Splitu te Sveučilištu u Zagrebu danas i sutra održat će se svečane mise zahvalnice. Svi zainteresirani studenti pozvani su na sudjelovanje, a u Splitu će nakon mise biti održan i koncert.

Foto: srednja.hr

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i dekan Katoličko bogoslovnog fakulteta Mario Cifrak obavijestili su kako će se svečana misa zahvalnica ‘Te deum’, povodom završetka 348. akademske godine Sveučilišta u Zagrebu tradicionalno slaviti u četvrtak, 8. lipnja u 19 sati u zagrebačkoj katedrali.
Euharistijsko slavlje za zagrebačke studente predvodit će mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački.

Dio propovijedi s prošlogodišnje mise možete poslušati u nastavku.

Misu za kraj predavanja u ovoj akademskoj godini organizirali su i Ured za pastoral mladih, Sveučilište u Splitu i Studentski centar u Splitu, a održat će se u srijedu, 7. lipnja u 20 sati, u dvorištu studentskog doma Dr. Franjo Tuđman – Kampus.

Najavljeno je kako će svečanoj misi nazočiti i rektor Sveučilišta Šime Anđelinović, ravnatelj studentskog centra Stenko Dell’Orco, povjerenik za pastoral mladih Mihael Prović, dekani, nastavnici te drugi djelatnika Sveučilišta. Misu zahvalnicu predvodit će splitsko – makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, a animirat će ju glazbeni sastav studentskog pastoralnog centra ‘Bl. Ivan Merz’ Veritas aeterna. 

No, kraj obreda u Splitu ne označava kraj slavlja završetka akademske godine, pa će se na kraju mise održati i prigodni koncert na kojem će nastupiti glazbeni sastavi Izidor, Konkatedrala i Veritas aeterna.