Studija pokazala zbog čega bi dečki i cure ostavili svoje partnere

Svatko ima svoja pravila pri biranju dečka ili cure, a isto tako, svatko ima i osobine koje nikako ne može probaviti kod partnera i zbog kojih su ga spremni ostaviti. Jedno se istraživanje pozabavilo upravo tim osobinama kod muškaraca i žena, a ovo su osobine za koje se ispostavilo da su najnepoželjnije.

Istraživanje objavljeno u Personality and Social Psychology Bulletinu prvo je takve vrste, a u njemu je sudjelovalo 5,541 osoba, piše iflscience.com.

Sudionicima je ponuđeno 17 osobina zbog kojih bi prekinuli, ili uopće ne bi ni ušli u vezu s nekim. Mogli su odabrati osobina koliko su htjeli, a najviše ih je izabralo šest. Stariji ljudi birali su više osobina. 

Najviše glasova imala je ‘loša higijena’ koju je odabralo 63% muškaraca i 71% žena, što je čini ukupno najneprivlačnijom osobinom kod žena. Najneprivlačnija osobina kod muškaraca je lijenost, koju je označilo 72% žena i 60% muškaraca. 

Zanimljivo, loš seks odabralo je samo 44% muškaraca i 50% žena, dok je dosta visoko na ljestvici ‘živi tri sata daleko od mene’ s 49% ukupnih odabira.

Loš smisao za humor ne podnosi 50% muškaraca i 57% žena a najveća je razlika zabilježena kod osobine ‘previše igra video igrice’. Ova osobina smetala bi samo 25% muškaraca ali čak 41% žena zbog ovoga bi ostavilo partnera.

Čak 47% žena ne želi partnera koji ima nisko samopouzdanje, dok 39% muškaraca ne želi partnericu/partnera koji ima nizak libido. 

Gotovo 33% ispitanika ne bi toleriralo tvrdoglavost, a 23% ne bi ostalo s partnerom koji previše priča. 

Najmanje ljudi. samo 6%, partnera bi ostavilo jer nije dovoljno atletski građen, te ako je previše atletičan, njih samo 7%. 

Odgovori