Svojom humanom gestom maturanti zadivili regiju

Da odjeća ne čini čovjeka već njegova djela, znaju dobro i maturanti Srednjoškolskog centra Pale iz Bosne i Hercegovine. Oni su novac namijenjen kupnji skupih haljina i odjela za maturalnu zabavu odlučili donirati dvojici dječaka oboljelima od leukemije. Ovom akcijom njih je 188-ero sakupilo čak 60.000 kuna i tako pokazalo svoje veliko srce.

Facebook; Palelive.com

Veliku su humanost pokazali maturanti Srednjoškolskog centra Pale iz susjedne nam Bosne i Hercegovine. Novac koji bi inače utrošili na kupnju skupih toaleta i odijela za maturalnu, ovi velikodušni maturanti odlučili donirati djeci oboljeloj od leukemije. Tako je 188 maturanata ovog centra sakupilo gotovo 60.000 kuna, a na maturalnoj se većina njih pojavila u majicama s natpisom ‘Korak u život’.

Dirljiv razlog zbog kojeg se na maturalnoj zabavi pojavio s 37 djevojaka

Na taj su način željeli poslati jasnu poruku kako i njihov mali korak nekome znači život, piše portal Palelive.com.

Novac su prikupljali za dvoje oboljele djece s područja njihova grada i tako svoju humanost pretočili u hvalevrijedno djelo.
Sam je direktor ovog srednjoškolskog centra naglasio kako je upravo ova, 69. generacija postigla značajne rezultate u svojim nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

– U današnjem vremenu kada smo se gotovo svi zatvorili u svoje skučene, siromašne svjetove, otuđili se jedni od drugih, obezljudili, činilo se da je vrlo malo onih koje interesira kako netko pored njih živi. Pokazalo se da nije malo ljudi koji žele da pomognu ljudima. To je dragocjeno saznanje. Ono ulijeva nadu, poručuju maturanti, a prenosi Palelive.com.

Odgovori