Učeniku koji boluje od tumora na mozgu škola zabranila dolazak na maturalnu

Prošle je subote maturant Jared Springer odjenuo svečane crne hlače, košulju, prsluk i ružičastu kravatu. Baš kao i njegovi kolege iz školske klupe koji su se tako svečano spremili za svoju maturalnu zabavu. No ne i Jared, njemu je na tu zabavu bilo zabranjeno ući jer je zbog tumora na mozgu od kojeg boluje, morao neko vrijeme izostati iz škole.

Jared Springer/ Facebook: Frank C Springer

Jared boluje od tumora još od 2014., a netom prije maturalne pao je iz kolica te slomio kuk. Zbog te je nesreće morao izostati iz škole tri tjedna jer je išao na rehabilitaciju.

Dirljiv razlog zbog kojeg se na maturalnoj zabavi pojavio s 37 djevojaka

Izostao iz škole, a nije na vrijeme dostavio ispričnicu

Jared i njegova majka planirali su da će se oporaviti do maturalne zabave, pa mu je majka već kupila karte za zabavu. No istog tog dana njegov je otac Frank dobio poziv od jednog Jaredova učitelja koji je kazao kako mu okrug neće dopustiti da dođe na ples zbog politike o prisutnosti na nastavi, piše Miamiherald.com.

Naime, prema politici Lucia Mar Unified School District, učenici koji su u nemogućnosti pohađati nastavu ne smiju sudjelovati u izvankurikularnim aktivnostima.

– Postoje pravilnici koji određuju kada učenici mogu sudjelovati u izvankurikularnim aktivnostima u školi. Sudjelovanje ne možemo dopustiti učenicima koji izostaju iz medicinskih razloga ako nam nije dostavljeno izvješće o bolesti. Zbog toga smo bili prisiljeni donositi ovakve odluke, kako bismo zaštitili ostale učenike i osoblje, rekla je nadzornica okruga Raynee Daley na javnoj konferenciji za novinare.

Dodaje kako je svjesna da je u ovom slučaju došlo do pogreške u komunikaciji i ponudila Jaredu ispriku.

Lezbijski par proglašen kraljem i kraljicom maturalne zabave

Školi je prekomplicirano organizirati smještaj za bolesnu osobu

Jared i njegovi roditelji ispriku su prihvatili, a sljedećih je nekoliko dana njegov otac pokušao doznati što sve može učiniti kako bi Jared išao na maturalnu sa svojim kolegama. Rečeno mu je kako bi bilo prekomplicirano dogovoriti Jaredu smještaj. Također, ako bi jedan od roditelja htio prisustvovati zabavi kako bi pomagali Jaredu morao bi donositi liječničku potvrdu, napraviti testiranje na TBC i ostale zdravstvene provjere.

Zbog ovog je pravilnika Jared, umjesto na maturalnu kojoj se toliko radovao, išao samo na večeru u restoran sa svojom pratnjom.

– Kao roditelj, razumijem da moraju postojati određene odredbe. Razumijem potrebu za pravilima. Ali, ne razumijem zašto ne postoji nikakvo suosjećanje i ne pridaje se nikakva važnost djeci i roditeljima koji ovako pate, napisao je na svome Facebook profilu Frank, Jaredov otac.

Javna aktivacija Jaredova oca, kao i neslaganje većine ovom odlukom škole ipak je imala pozitivan rezultat. Udruga Brighten A Corner Ministry organizirat će Jaredu maturalnu zabavu koja će se održati 27. svibnja. Na njoj će moći sudjelovati svi učenici viših razreda iz okolnih škola, a Jared će tako konačno dobiti ono čemu se toliko radovao – vlastitu maturalnu zabavu.

Odgovori