[VIDEO] Pernar iz tuzlanske srednje škole iznesen kao iz Sabora

Nakon što je zbog obilaska srednjih škola bez prethodne najave postao ‘lice s tjeralice’ u Hrvatskoj, saborski zastupnik iz redova Živog zida Ivan Pernar, prešao je granicu i počeo obilaziti srednje škole u susjednoj Bosni i Hercegovini.

S učenicima ispred KŠC-a u Tuzli / izvor: Facebook

Prethodno je na svom Facebook profilu pitao postoji li na području Tuzle škola ili fakultet u koji bi učenici voljeli da dođe.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja šalje upute školama kako se obraniti od Pernara

‘Ovo je fašizam’

Ispalo je da ima, obzirom da je posjetio Elektrotehničku školu u Tuzli,
gdje je osim s učenicima, razgovarao i s ravnateljem škole Selmirom
Dadanovićem. 

No, kakav bi to bio Pernarov posjet školi, da ne završi s igrokazom.

Tako su uz salve obostranog smijeha, na kraju učenici poput sultana iznijeli Pernara iz prostorija škole, a on je nakon toga, ponovio riječi izrečene prilikom deložacije iz Sabora – ‘ovo je fašizam, ovo je HDZ’.

Pogledajte zašto je ovaj video pogledan 330 tisuća puta, u manje od 24 sata.

Zbog pohoda po školama, Pernar zaratio i s pravobraniteljicom, no već ima alternativu

Posjetio i KŠC u Tuzli

Jedan uobičajeni predizborni trik uoči izbora u Hrvatskoj je zaštita prava Hrvata u BiH. Međutim, teško se prisjetiti kada je zadnji put jedan od njih posjetio Katolički školski centar Sveti Franjo u Tuzli, koji kao i ostali KŠC-i, sve teže popunjava upisne kvote.

Ivan Pernar je stigao posjetiti i ovu školu, a svoj dijalog s ravnateljem je opisao, a gdje drugdje nego na Facebooku.

– Maloprije sam obišao katoličku školu u Tuzli i otišao posjetiti ravnatelja. Rekao sam mu da mi u Hrvatskoj zabranjuju da uđem u školu i slikam se s djecom.

Pitao sam ga jel ima što protiv mog dolaska u školu i bi li mu smetalo da se slikam s učenicima. Čovjek se osmjehnuo i rekao: “Ne bi nam smetalo, čast nam je”, napisao je Pernar na Facebooku.

Odgovori