Zbog nadobudnog oca diplomirao već s 11 godina, a danas radi u tvrtki za opremanje kuća

Sa samo 11 godina Adragon De Mello diplomirao je na Sveučilištu u Kaliforniji. Ima projicirani kvocijent inteligencije 400, a a plan njegova oca bio je da već sa 16 godina dobije Nobelovu nagradu. Upravo zbog ambicioznoga oca, tada još dječak Adragon bio je najmlađi Amerikanac u povijesti koji je završio fakultet.

Foto: screenshot

Čudo od djeteta: Ovaj četverogodišnji genijalac ima nevjerojatne mogućnosti

Augustin Eastwood De Mello, otac malog genijalca u svom je sinu prepoznao nevjerojatan talenat pa je zaključio kako dječaku logičan redosljed osnovne i srednje škole nisu dovoljni za obrazovanje te je odlučio sina upisati na Sveučilište u Kaliforniji gdje je završio računarsku matematiku. Adragon je već s dvije godine savršeno poznavao abecedu, a s tri godine naučio je pisati i čitati. I dok će neki reći zahvaljujući ocu, drugi će tvrditi kako je otac svoje frustracije liječio na sinu do te mjere da je tvrdio kako Adragon ima kvocijent inteligencije 400 što bi značilo da se radi o najinteligentnijem čovjeku ikad. 

– Snovi o kojima ljudi slušaju, o dobijanju Nobelove nagrade i doktoratu, uglavnom su od mog oca. Te stvari meni nisu bile bitne, izjavio je Adragon za CBS News.

Nakon što su mu se prije 28 godina razveli roditelji, ovo čudo od djeteta koje je živjelo u udomiteljskoj obitelji, kasnije i s majkom, upisalo je srednju školu pod drugim imenom. Iako je Adragon već imao fakultet i time se znatno razlikovao od svojih vršnjaka, kaže kako napokon osjećao ugodno.

Poslije smrti svoga oca, Adragon se osjećao potpuno slobodno te je zanemario sve ciljeve i ambicije o tome kako će jednoga dana postati Nobelovac te se zaposlio u tvrtki za opremanje kuća i stanova gdje radi kao procjenitelj za komercijalno slikarstvo. 

Odgovori