[FOTO] Dronovima, akrobacijama i pokusima privlačili učenike da upišu njihovu srednju školu

Manifestacija ‘Dojdi osmaš, Zagreb te zove’ danas je po 14. put održana u parku Zrinjevac. S ciljem promocije i informiranja osmaša, 70-ak srednjih škola predstavilo je svoje programe. Osim što su srednjoškolci prenosili svoja iskustva iz škola potencijalnim mladim kolegama, na Dojdi osmašu su se predstavili plesom, pjesmom pa i modnom revijom.

No, ni to nije bilo sve. Osnovci, njihovi roditelji i ostali zainteresirani, koji su se odlučili danas doći na Zrinjevac, mogli su sudjelovati u malim znanstvenim eksperimentima kao što je primjerice bezbolno ležanje na čavlima ili stvaranje kojekakvih kemijskih reakcija.

[FOTO+VIDEO] Tisuće mladih danas odabralo srednju školu

Na manifestaciji se moglo vidjeti računalo iz 1905. godine, razne elekroničke simulacije, iznimne akrobatske barmenske sposobnosti, ali i upravljanje dronom.

Dojdi osmaša je između ostalih pohodio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je osmašima poručio da glede upisa u srednje slušaju savjete svojih bližnjih, ali da ipak konačnu odluku donesu sami, jer bi se u suprotnom moglo dogoditi da pohađaju školu koju ne vole.

Neke od najzanimljivijih detalja i trenutaka s manifestacije Dojdi osmaš, saželi smo u priloženu fotogaleriju.

Odgovori