HTV pokreće još jednu emisiju za mlade: Ovo će biti teme u njoj

Nakon što je HTV ovu jesen vratio u program legendarni Školski sat, izgleda da tu nije kraj sadržajima za mlade, koji će se pripremati na javnom televizijskom servisu. Potvrđuje to i najava emisije (Re)kreativac, koja će se prikazivati nedjeljom u 14.40, a reprizirati utorkom u 11.00. Imat će četiri stalne rubrike, a čitav koncept nas dobrim dijelom podsjeća na Štopericu, odnosno sportsku emisiju za mlade, koja se ranije prikazivala na HTV-u.

Autor fotografija: Krasnodar Peršun|HRT

Na HRT-u su povodom istraživanja tinejdžerskih navika u Hrvatskoj iz programa izbacili emisije za mlade, s objašnjenjem da tinejdžeri uopće ne gledaju televiziju. Tako se na hrvatskoj javnoj televiziji prošlu jesen prestao emitirati Briljanteen, a ukinuta je i legendarna emisija Školski sat. Ipak, ove se jeseni očito mijenja ploča. Prvo je u program vraćen Školski sat početkom nastavne godine, a sada je u pripremi još jedna emisija namijenjena mladima. 

Svi se volimo praviti sportašima, ali kad se treba pokrenuti uvijek postoji nešto važnije

– Emisija je to koja bi mogla razveseliti mlade rekreativce i kreativce, a nastala je prema ideji vršiteljice dužnosti glavnoga urednika Drugoga programa HTV-a Jasne Burić. Govorit će o zdravome načinu života i potaknuti djecu i mlade na usvajanje dobrih i poželjnih prehrambenih navika uz neizostavnu tjelovježbu, ističe u priopćenju medijima vršitelj dužnosti rukovoditelja Produkcijskoga odjela za djecu i mlade Hrvatske radiotelevizije Anđelko Glibo.

S HTV-a su komentirali okolnost da se svi vole načelno praviti sportašima, ali se u zbilji mali broj ljudi odluči pokrenuti. 

– Svi smo mi sportaši u srcu i mislima. Ali kad treba napokon obuti tenisice i zaputiti se na tjelovježbu, često postoji nešto važnije ili hitnije. Temeljna je ideja promovirati kretanje i zdravu prehranu mladih, kaže urednica emisije Silva Skender.

(Re)kreativac ima za cilj potaknuti gledatelje na rekreacijsko bavljenje sportom, upoznati ih sa što više sportova, objasniti im gdje, kako i zašto se odlučiti za neku sportsku aktivnost, ali i upoznati ih s osnovama zdrave prehrane koja će im pomoći probuditi možda uspavani zdravi duh u zdravome tijelu.

Istraživanja pokazuju da je pretilost sve češća u djece školske dobi, a ona može biti uzrokom niza bolesti.

Sjećate li se lutka Slovojeda? Umirovio se na tv-u, ali nije sasvim prestao djelovati

Dobro poznato voditeljsko lice će upoznavati gledatlje s pojedinim sportovima

Voditelj emisije bit će Ivan Planinić, rado viđeno lice u Školskome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV). Kao kreativni rekreativac Ivan će vježbati za gledatelje, ali ne i umjesto njih.

Njegov je zadatak pokazati kako odabrati sport po svojoj mjeri i nastaviti dalje do pune forme, a brojne nepoznate činjenice i zanimljivosti o sportovima te motivirajuće priče onih koji su krenuli i uspjeli u svojemu naumu bit će dodatni motiv gledateljima da se pokrenu.

Šaljivo parafrazirajući poznatu izreku o uspjehu, voditelj emisije kaže: ‘Iza velikih uspjeha svakoga profesionalnog sportaša ponosno stoje i mali uspjesi svih (re)kreativaca.’

Emisija (Re)kreativac će se sastojati od četiri glavne rubrike:

U prvoj, Na terenu, Ivan Planinić zajedno s trenerom otkriva osnove pojedinoga sporta. Kod kineziologa druga je rubrika u kojoj Ivan od kineziologa doznaje kako bavljenje određenim sportom djeluje na naš organizam.

Slijedi Savjet nutricionista i kuharov dodatak, gdje će nutricionist govoriti općenito o zdravoj prehrani i prehrani prikladnoj za bavljenje određenim sportom.

Gledatelji će doznati kako odabrati namirnice koje će naše tijelo dovesti u odličnu formu, a prema nutricionistovim smjernicama kuhar će pripremiti ukusno i jednostavno jelo.

– U posljednje vrijeme javne ustanove ulažu velik napor u sastavljanje što zdravijega jelovnika u školama te u promoviranje kretanja djece. Namjera je emisije (Re)kreativac pokazati sve vrijednosti zdrave prehrane i kretanja, ističe urednica emisije Silva Skender.

U rubrici Moja priča čut ćemo priče poznatih i osobitih sportaša rekreativaca koje bi trebale biti dodatna motivacija i poticaj na bavljenje određenim sportom.

Odgovori