[VIDEO] Požeški srednjoškolci snimili novu dirljivu priču koja prenosi važnu poruku

Srednjoškolci iz Požege okupljeni u filmsku grupu Zlatni objektiv javnosti su već poznati po svojim uracima, koji su uglavnom parodije i priče duhovitog karaktera. Nedavno su snimili novi video, koji u usporedbi s dosadašnjim projektima daje potpuno novu perspektivu, a na njemu su radili mjesec dana.

Screenshot Youtube

Kreativne požeške srednjoškolce spaja Zlatni objektiv, filmska grupa, koju su javnosti predstavili svojim dosadašnjim videima uglavnom duhovitog karaktera, no ovaj su put pripremili drugačiju priču. Novi uradak daje različitu perspektivu i odmak od dosadašnjih parodija, a na projektu su radili mjesec dana.

[VIDEO] Da mladi ne bi zaboravili Vukovar, srednjoškolci iz Požege snimili dirljiv dokumentarac

Blagdani ne moraju biti idealni

Novi uradak, Božićna priča, razlikuje se od ostalih po samom konceptu priče. Cilj ovog filma bio je bio prikazati blagdansko razdoblje kroz potpuno drugačiju perspektivu, onu koja se razlikuje od tipične blagdanske idile koja prevladava.

– To što su blagdani, ne mora značiti da je sve idealno, i to nam je bio motiv. Željeli smo prikazati čovjeka koji, na kraju, okrilje blagdanske topline nalazi u jednoj maloj obitelji koja mu pomaže odbaciti svoje probleme, kojih ima kao i uvijek i svugdje, unatoč idiličnom blagdanskom raspoloženju. Cilj nam je bio stvoriti jednu empatiju kod ljudi, i potaknuti ljude na razmišljanje o tome kako su u mogućnosti pomagati potrebitima, te da je na njima da li su voljni to iskoristiti, komentiraju kreativci iz Zlatnog objektiva.

Rad na priči trajao je mjesec dana, počelo je tako da su svi u zajednici izložili svoju ideju, a nakon toga je slijedio odabir najbolje. U drugoj je fazi slijedilo nadograđivanje i pripremanje, a zatim snimanje, dijelom u Gradskom kazalištu Požega i na kraju je red došao na montažu. Na radu u filmu su sudjelovali svi članovi, za svakoga je bila nekakva uloga. Na sceni su bili prisutni i statisti, koji su surađivali isključivo na ovoj priči. a posebnu su pomoć imali i od gospodina Haka i Tomljenovića.

Novi filmovi u pripremi

Članovi Zlatnog objektiva kažu kako sve rade u zajednici. Sami su sebi najveći kritičari i svjesni su kako što trebaju odraditi, te savjetuju jedni druge u cilju da odrade film najbolje što znaju. Priču je osmislio i napisao Mirko Filipović, član Zlatnog objektiva, koji je iskoristio vlastitu inspiraciju, a priču su kasnije svi prihvatili.

Ovu je priču Mirko osmislio u vrijeme kada su odlučili napraviti vlastiti projekt koji se temelji na originalnoj ideji i kojim će se kasnije ponositi.

– Mi, kao grupa koja inače snima parodije, imamo naum s vremena na vrijeme napraviti ozbiljnu i dirljivu priču jer mi našu inspiraciju ne crpimo samo iz humorističnog žanra, nego nastojimo biti raznovrsni, komentiraju filmaši. Kreativna filmska družina ne planira stati sa snimanjima, uskoro spremaju novi i ozbiljniji projekt, priču o povijesnim znamenitostima svojeg rodnog grada Požege.

Kako blagdani izgledaju iz perspektive Zlatnog objektiva, pogledajte u nastavku.

Odgovori