[VIDEO] ‘Tužio sam obrazovni sistem jer uništava učenike’

Youtuber i reper Prince Ea ponovno osvaja svoje obožavatelje videom oko obrazovanja i cjelokupnog sustava. Nakon što smo nedavno objavili njegov video u kojemu jasno izražava stavove da je škola veliko s**** , u novom videu odlučio je stvari uzeti u svoje ruke i tužiti obrazovanje.

screenshot

[VIDEO] 'Škola je sranje' Popularni reper i Youtuber otkriva zašto

Simulacijom pravog suđenja, reper je u sudnici okupio svjedoke, odvjetnike i suce te svoje svjedočenje započeo primjerom na zlatnoj ribici. Razočaran u obrazovni sistem, Prince Ea inače obožavatelj mnogih na društvenim mrežama, objasnio je kako se obrazovna politika nije mijenjala stoljećima te kako je vrijeme da se svim učenicima da jednaka prilika za obrazovanje.

– Svi učenici su genijalci. Ako osuđujete zlatnu ribicu zbog nemogućnosti da se popne na drvo, cijeli će svoj život misliti da je glupa. Ako se ona ne može popesti gore, sigurno da ćete vi uzrokovati njenom spuštanju samopuzdanja. Recite mi vi, obrazovni radnici, je li vam to smiješno? Zabavlja li vas to?, započeo je žustro Ea Prince svoje ‘suđenje’.

Sputavanje djece zbog nečega u čemu nisu dobri, kaže reper automatski stavlja u sjenu sve ono u čemu su dobri. Nadalje, u svom je videu na primjeru telefona i auta zorno objasnio kako se sve mijenja, no, učionice i obrazovanje i nakon nekoliko stoljeća ostaje na mjestu.

– Naučite djecu da su svi jednako vrijedni. Umjetnost, prirodne znanosti, sport, jezici sve to treba izjednačiti jer su svi dobri u nečemu. Stoga bi profesori trebali imati plaću jednaku doktoru. Isto kako se doktor bori za čovjekov život, profesori također rade veoma odgovoran posao, dodaje.

Nadalje, Prince Ea naglašava kako bi svi zajedno trebali surađivati, a ne se međusbno natjecati.

– Ako naši učenici čine 20 posto populacije, znajte da oni čine 100 posto naše budućnosti, ističe Prince Ea.

Provjerite što je još u svome motivirajućem govoru istaknuo popularni Youtuber.

Odgovori