Bivši ministar komentirao gostovanje predsjednice na HTV-u pa ispao i nemaran i nepismen

Bivši ministar poduzetništva i obrta, a sada saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras htio je osuti paljbu prema različitim akterima, komentirajući gostovanje predsjednice na HTV-u, ali je u svome postu na Facebooku ispao i nemaran i nepismen.

Screenshot: Facebook

Prvo ćemo se osvrnuti na ovaj dio nemaran. Često mi novinari, koji se profesionalno bavimo ovim poslom, negodujemo jer su čitatelji skloni ružne komentare i osude ostavljati ispod članaka koje nisu uopće pročitali. Ili su eventualno vidjeli naslov.    

Hrvatska europarlamentarka se nepismenim postom izblamirala na Twitteru

Upravo je nešto slično (ne lično) napravio Gordan Maras i to uz eksplicitno priznanje da nije gledao emisiju. On je, zamislite, rekao za spomenuti talk show da ga nije gledao, ali može pretpostaviti na što je to sličilo.

Bivši ministar priznao je, dakle, da nije gledao emisiju koja je trajala čitavih 45 minuta, ali je vidovito pretpostavio kako je ona valjda bila grozna. Osim tog gafa, u svojem je napadu napravio i niz neoprostivih pravopisnih pogrešaka.

Dva puta je napisao plaČa s tvrdim -č, što je pogreška u rangu kuČa umjesto kuća. Uz to je još napisao zamjenicu netko bez t, a ima i viška -a u prijedlogu.

U toj svega nekoliko redaka dugoj objavi, saborski zastupnik SDP-a propustio je staviti i obvezni zarez ispred suprotnog veznika -ali.

O posljednjoj pogrešci eventualno bi se dalo diskutirati jer Hrvati u Slavoniji te Bosni i Hercegovini koriste oblik -ličilo, umjesto standardnog sličilo. I bez toga, Gordan Maras se pošteno izblamirao. 

Odgovori