Jeste li svjesni koliko puta dnevno dodirnete screen svog mobitela? Evo odgovora

Jeste li se ikada zapitali koliko puta dnevno dodirujete svoj mobitel? Često nam se dogodi da iz dosade otključavamo svoje pametne telefone ne bismo li provjerili da slučajno nije došla poruka, a da nije pritom zazvonila, odlazimo na Facebook iako nam je uključen na ekranu laptopa ili jednostavno dodirujemo mobitel da provjerimo koliko je sati. Sve se to broji i sve to dovodi ka ovisnosti prema svojm pametnim ‘ljubimcima’.

screenshot

Zbog buljenja u mobitele do 2050. pola čovječanstva trebati će naočale

Svi ti razlozi potakli su ekipu s portala Dscout da napravi veliko petodnevno istraživanje koje je uključivalo korisnike Androida iz raznih zemalja, a sve u svrhu da dobijemo preciznu brojku od ukupno 2,617 puta dodirivanja touch screena dnevno.

Da, dobro ste pročitali i to se radi o prosječnoj brojci u kojoj korisnik na mobitelu provede 2,42 sata dnevno da uopće ne telefonira.  Ako se pak radi o ekstremnim ovisnicima o pametnim telefonima, ta se brojka penje i do 3,75 sati provedenih na mobitelu, odnosno dnevno takvi korisnici ekran svoga mobitela dodirnu nevjerojatnih 5,427 puta.

Petodnevno istraživanje započelo je objavljenom anketom na koju se javilo čak 100.000 kandidata koji su htjeli provjeriti svoju ovisnost prema mobitelu. Istraživanje se provodilo putem posebne aplikacije koja je pratila svako dodirivanje ekrana od strane vlasnika. 

Odgovori