Sve aplikacije koje trebaju studentu za ovu akademsku godinu

Pametni telefoni su osvojili svijet te je mnogima od nas prva stvar koju ujutro dotaknemo kad se probudimo, upravo ova naprava. U takvim okolnostima, lako je izgubiti se te zaboraviti na beneficije koje smarthphoni donose, a koje su izvan okvira slanja poruka, objavljivanja fotografija ili tweetanja.

Ako ste i sami upali u zamku korištenja smartphona ili tableta isključivo za navedene funkcije, ističemo vam listu aplikacija, koje će vam pomoći u obavljanju školskih i studentskih obveza, ali i biti od pomoći u ostalim okolnostima koje donosi studentski život. Popis prenosimo s američkog portala Hack College, koji je među nabrojene aplikacije uvrstio i Photomath, odnosno revolucionarni proizvod hrvatske IT kompanije.

Aplikacija Photomath od sada može riješiti i matematičke zadatke pisane rukom

Aplikacija s planerom događaja i aktivnosti

Obzirom da svaki brand smartphona ili tableta ima određenu aplikaciju ovakvoga tipa, možete si odabrati bilo koju takve vrste. Uz pomoć ovakovrsne aplikacije, lakše ćete slijediti obveze koje vam raspored nameće, a dobivat ćete i obavijesti te zvukovna upozorenja o tome kada se rok pojedinih aktivnosti približi. S Hack Collegea ipak izdavajaju jednu aplikaciju ovog tipa, koju biste mogli testirati – School Assistant.  

CliffsNotes

Imate problema s razumijevanjem Shakespeareova djela? Taj njegov klasik vama se ne čini dovoljno samorazumljivim? Instalirajte CliffNotes, odnosno aplikaciju koja sadržava sažetke knjiga, objašnjenja teme i simbolike i kvizove koji testiraju vaše znanje.

EasyBib

Citiranje odnosno navođenje izvora je mnogima najgori dio u izradi eseja, seminarskih uradaka i sličnih pismenih zadataka. Uštedite si vrijeme preuzimanjem aplikacije Easybib. Uz pomoć nje samo trebate unijeti ime knjige ili web stranice koju ste koristili te format koji koristite za navođenje izvora i aplikacija će generirati citat za vas.

Naravno radi sigurnosti ćete još jednom i sami provjerite je li sve na svome mjestu, ali ipak ćete uštedjeti na vremenu. 

Studentice FER-a osmislile korisnu aplikaciju za pčelare

Skype

Ova aplikacija je svakako zahvalna za opću populaciju, no izdvojena je i na ovoj listi, osobito zbog studenata koji odlaze na fakultet malo dalje od svoga doma.

Obitelj vam nedostaje, žele vas vidjeti i vi njih također. A blagdani nisu tako skoro. Instalirajte si svakako Skype na uređaj i na taj si način omogućite povremene video razgovore s članovima obitelji. 

Naravno, ako se roditelji ne snalaze s tehnologijom, instalacije napravite i na barem jednom njihovom uređaju. Bit ćete svi skupa sretniji, a na taj način ćete moći liječiti moguću nostalgiju za roditeljskim domom.

Google Drive

Pristupite svojim najvažnijim elektroničkim dokumentima s bilo kojeg uređaja, logiranjem na Google Drive. Ako ste zaboravili laptop, a trebate neki rad hitno dovršiti. Nema problema. Ulogirate se u spomenutu aplikaciju te dovršite zadaću na frendovom laptopu, tabletu od roditelja ili čak svom pametnom telefonu.

Plus ako imate seminarski rad koji radite s više kolega, Google Drive vam omogućava da svaki od članova može uređivati vaš zajednički dokument.

Quizlet

Hack College među aplikacije koje bi trebao imati svaki student navodi i Quizlet, koji nudi mogućnost da testirate opće i specifično znanje te pronađete neke odgovore, koje će vam dobro doći i za studij. 

Uz to, putem te aplikacije možete u kratkim i duljim crtama skupiti znanja o brojnim temama.

Ovu aplikaciju odmah izbrišite s mobitela

Photomath

O Photomathu, odnosno aplikaciji svjetskog glasa koja je djelo ruku hrvatskih inženjera, pisali smo više puta pa ovdje nećemo duljiti. U svakom slučaju nam je drago da se njen značaj i vrijednost prepoznaju diljem svijeta.

Ukratko ponovimo samo najnoviju vijest vezanu za ovu aplikaciju. Do sada je Photomath bilo moguće koristiti jedino na tiskanim zadacima, a najnovija verzija može se koristiti i za izračunavanje ručno pisanog zadatka. Više o tome pogledajte na ovom linku

Wolfram Alpha

Sjajna aplikacija! Imate pitanje? Wolfram Alpha će vam odgovoriti i dati objašnjenje za odgovor. Aplikacija odgovara i daje objašnjenja i na matematičke upite.

Babylon

Esencijalna aplikacija za učenje stranih jezika. Babylon nudi mnoštvo alata za učenje stranih jezika te bogat fond riječi, koji će vam itekako pomoći da postanete poliglot.

9 savjeta za učenje uz pomoć kojih ćete postati bolji student

Self Control

Izvrsna aplikacija za ispitni tjedan. Preuzmite ju na laptop, uđite u sve web stranice na kojima ne smijete gubiti dragocjeno vrijeme i privremeno si blokirajte pristup na njih. Self Control je idealan za one koji se ne mogu izkontrolirati kada treba.

TED

Ted je prepun inspirativnih, poučnih te govora za ljude različite interesa i afiniteta, koji drže ludi s kreativnim mislima iz cijelog svijeta.

Candy Crush

Candy Crash vam je neophodan jer katkada dobro dođe igranje video igre s mnoštvom boja i zvučnih efekata. Candy Crush je idealan za ispunjavanje kratkih pauza od učenja. 

Odgovori